23-05-2012 - Windsurfen, Nieuws

Land. the movie

Land. wordt de eerste onafhankelijke internationale speelfilm over een windsurfer. Jan-Willem van Ewijk filmmaker en zelf vervent windsurfer begon aan het script in 2008 tijdens een van zijn windsurf trips naar het kleine vissersdorpje en windsurfparadijs Moulay-Bouzerktoun in Marokko. De levens van zijn vrienden uit het dorp vormen hierbij een belangrijke bron van inspiratie. Voor de ontwikkeling van het verhaal, dat zowel op feit als fictie berust, werkt Jan-Willem onder andere samen met de Marokkaanse schrijver Abdelhadi Samih en de lokale radical windsurfers Fettah Ahllmara, Soufian Sahli en Boujmaa Guilloul, die tevens acteren in de film. Dit unieke project brengt hun prille acteertalenten samen met die van professionele acteurs zoals de beroemde Marokkaanse acteur Mohamed Majd (Oscarwinnende ‘Syriana’ Oscargenomineerde ‘Incendies’) en een bekende Nederlandse actrice wiens naam we binnen enkele weken bekend zullen maken.

De film vertelt het meeslepende verhaal van de jonge Marokkaanse radical windsurfer Taha, verloren tussen de contrasterende werelden van bezoekende toeristen in de zomer en de leegheid van zijn geboortedorp in de winter. Om zijn leven zin te geven onderneemt hij een windsurfavontuur langs de Atlantische kust naar Europa.

Meer over het verhaal: https://www.facebook.com/Land.film/app_139229522811253

Al vanaf het begin werkt Jan-Willem samen met producent Bero Beyer van de Oscargenomineerde film “Paradise Now” aan de ontwikkeling van het project. Ook heeft hij deelgenomen aan het Binger Filmlab en het prestigieuze Sundance Screenwriter’s Lab en won hij de KODAK NPP Ontwikkelingsprijs. In deze laatste maanden van de pre-productie werken Jan-Willem en Bero hard aan het afronden van de reguliere financiering en samen met cameraman Jasper Wolf (“Code Blue” Gouden Kalf winnaar) aan de voorbereiding van de opnames die deze zomer in Marokko zullen plaatsvinden. De internationale release van de film is gepland voor 2013. De film zal tevens door de NTR op televisie worden uitgezonden.

Land. online: https://www.facebook.com/Land.film | https://twitter.com/#!/Land_themovie |http://vimeo.com/land/land-english

Crowdfunding campagne – 1 juni t/m 15 juli

Op 1 juni a.s. zullen we een grote internationale crowdfunding* campagne lanceren via Indiegogo voor het realiseren van aanvullende financiering om de huur van een helikopter en speciale camera’s voor het filmen van alle spectaculaire windsurf scenes te bekostigen.

*Crowdfunding betekent financiering door de menigte. Via een offline en online campagne via social media proberen we zoveel mogelijk mensen te bereiken die we vragen ons project te steunen door het geven van een klein geldbedrag. Je kunt al meedoen vanaf $5In ruil daarvoor ontvangt de gever een leuke beloning variërend van een DVD van de film of een T-shirt tot een verzorgde reis naar Marokko.

Facebook photo contest – 18 mei t/m 22 juni

Tijdens Defi-Wind is onze Facebook photo contest gelanceerd. Deelnemers maken kans op het winnen van een bijrol in de film inclusief een 6-daagse reis naar de set in Essaouira, Marokko voor 2 personen. Om deel te nemen uploaden deelnemers een leuke foto van zichzelf in, op, onder, boven of bij het water en nodigen ze hun vrienden uit op hun foto te stemmen. Het Land. team kiest een winnaar kiezen uit de 25 finalisten. Link naar de contest: https://www.facebook.com/Land.film/app_154581087931912

Check hier alle foto’s

 van