Orbea onthult Diem!

Orbea presenteert hun nieuwste stap voorwaarts in de stedelijke strategie met Diem. De productwaarde propositie van Diem is gebaseerd op drie hoofdpijlers: Prestatie, Slim Ontwerp en Personalisatie.

Orbea neemt hun expertise in het creëren van hoogwaardige fietsen en past het toe op de context van een stadsfiets: lichte frames en componenten, rijcomfort en technologie die specifiek relevant is voor stedelijke mobiliteit. Hier zien we dat de traditionele nadruk op bepaalde aspecten verschuift, en er is een grotere focus op het vertrouwen van de rijder, comfort en passende kracht.

Slim Ontwerp is het resultaat van een ontwerp dat wordt gedreven door functie, rekening houdend met wat belangrijk is voor de stadsfietser: persoonlijke veiligheid, fietsbeveiliging en gebruiksgemak, zowel qua rijden als intelligente integraties.

Orbea’s MyO personalisatie programma is een goed ingeburgerde referentie in de branche. Nu revolutioneert DIEM de stedelijke sector met een ongeëvenaard scala aan opties om de pasvorm en ergonomie te personaliseren en te kiezen uit een breed scala van goed ontworpen stedelijke accessoires.

Diem: De Nieuwe A naar B

Van A naar B gaan moet een plezier zijn, geen karwei. Diem is een krachtige e-stadsfiets waarop je kunt rekenen, een betrouwbare metgezel die een vleugje klasse toevoegt aan het alledaagse. Vanaf het eerste moment dat je erop rijdt, weet je dat je iets bijzonders hebt, met kwaliteitscomponenten en een slim frameontwerp dat zorgt voor de soepelste rit. De dynamische motor en nauwkeurige bediening maken het gemakkelijk om je in het verkeer te begeven, terwijl de heldere wrap around-verlichting helpt om je veilig te houden. Steek boven de menigte uit en val op. Het alledaagse heeft zojuist een versnelling hoger geschakeld. Grijp een Diem en pak de dag!

Wat Diem Uniek Maakt…

Kwaliteit. Een Stap Boven de Rest

Diem is gebouwd op een diep begrip van prestaties, ontwerp en de overtuiging dat fietsen plezierig moet zijn. Dat betekent een elegant ontwerp, het verwijderen van alles wat overbodig is, en streven naar eenvoudige oplossingen. Het beschouwen van het ontwerp als geheel, vanaf het begin, inclusief de hoogwaardige componenten en accessoires, betekent dat Diem een verzameling details is die samenwerken om een fietservaring te bieden die verder gaat dan andere stadsfietsen. Hydroforming en het butten van onze aluminium buizen geven ons meer controle over het materiaal, verbeteren het ontwerp, verminderen het gewicht en optimaliseren de stijfheid van het frame. Het balanceren van stijfheid en gewicht is essentieel om de handling te verbeteren en het plezier toe te voegen. De laatste stap is onze High Polish-afwerking, waarbij de lasnaden worden gepolijst om ze onzichtbaar te maken en Diem die gladde uitstraling te geven. Het intelligente verlichtingssysteem van Diem is ontworpen om je dag en nacht zichtbaar te houden. Het achterlicht intensifieert wanneer je remt, wat helpt om het verkeer achter je te waarschuwen. De extra voorlamp schakelt automatisch in het donker in om ervoor te zorgen dat je wordt gezien en om je de weg vooruit te laten zien.

Prestaties. Geniet van Elke Rit

Diamond Glide is een gepatenteerd ontwerp dat de mogelijkheid biedt om het frame verticaal te laten buigen, waardoor hobbels worden geabsorbeerd en een soepele rit op ruwere straten mogelijk is. De combinatie van onze carbon voorvork en bredere banden helpt bij het opvangen van hobbels op oneffen straten. De nieuwe stadsgeometrie van Diem houdt het gewicht laag en gecentreerd, wat zorgt voor snelle reflexen en inherente stabiliteit, essentieel voor het manoeuvreren door de stedelijke jungle. Het ontwerpen van een frame dat dit allemaal kan, terwijl het ook eenvoudig is om bij te houden wat er om je heen gebeurt, is een balans en vereist nauwgezette overweging.

Veiligheid. Veiligheid Ingebouwd in Elke Reis

Elke Diem heeft een ingebouwd, geavanceerd verlichtingssysteem dat automatisch inschakelt om je veilig te houden en de weg te verlichten. De voorlamp schakelt ‘s nachts automatisch in om je zichtbaarheid te vergroten, zelfs als de straten donker zijn. De omhullende verlichting zorgt ervoor dat je altijd zichtbaar bent, dag en nacht, zelfs van opzij. De reactieve achterlichten verhelderen om het remmen aan te kondigen. De Supernova Starstream koplamp is geïntegreerd in het stuur of aan de voorkant van de optionele bagagedrager. Naast bescherming tegen schade of diefstal verwijdert dit obstakels uit de lichtbundel, waardoor je beter zichtbaar bent. Als je kiest voor de optionele Supernova Starstream dubbele lichtbundel, kun je eenvoudig schakelen tussen de dimlicht- en de felle grootlicht standen.

Volledig Vermogen, Intelligent Beheer

De 630 Wh batterij, geïntegreerd in de onderbuis, maakt gebruik van de nieuwste celtechnologie om meer lading in een kleinere ruimte te verpakken. Dat betekent ongeveer 150 km of 9 uur tussen oplaadbeurten, wat inhoudt dat veel fietsers hun fiets minder dan eens per week hoeven op te laden. Een typische oplaadbeurt duurt ongeveer 4 uur. Voor de lichtste Diem kies je onze zeer geoptimaliseerde 540 Wh batterij die voldoende vermogen levert voor maximaal 120 km.

Als een van ‘s werelds toonaangevende fabrikanten van e-bike motoren, bieden de EP-motoren van Shimano eenvoudige, betrouwbare service dag na dag, evenals een uitgebreid netwerk van servicecentra als je ze ooit nodig hebt. De subtiele afstandsbediening is eenvoudig te bedienen zonder je handen van het stuur te halen. De geïntegreerde LED-lampjes geven aan in welke ondersteuningsmodus je je bevindt. Als je meer informatie wilt, is het eenvoudig om je mobiele telefoon aan te sluiten, deze op de meegeleverde houder te plaatsen en gedetailleerde systeeminformatie te raadplegen.

Het SBS-systeem bevestigt de batterij veilig in het fietsframe. Naast het onmogelijk maken van diefstal van de batterij, stelt SBS ons in staat beter uitziende, slankere frames te ontwerpen die lichter en stijver zijn, wat resulteert in snellere reacties en extra controle wanneer je door de stad zoeft.

De meeste mensen zullen nooit de extra reikwijdte van de modulaire batterij nodig hebben, maar het kan handig zijn om mee te nemen naar kantoor om op te laden. De 252 Wh range extender past eenvoudig in de bidonhouder en biedt direct extra lading.

Personalisatie. Ontworpen Door Jou.

Onze drie modellen bieden drie zeer verschillende transmissieopties en geven verschillende mogelijkheden voor verschillende rijders. Diem presenteert een breed scala aan framematen om perfect bij jou te passen, terwijl onze configurator veel opties biedt om Diem aan jouw behoeften aan te passen. Kies uit vier framematen. Door de keuze aan maten kan de meerderheid van de rijders kiezen tussen een iets kleinere pasvorm die comfort prioriteert, of een iets groter frame dat prestaties prioriteert. Diem is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren: Ivory White – Gloss, Glitter Anthracite – Gloss, en Spaceship Green (Mat).

 van