09-08-2018 - Surfen, Nieuws, Leesvoer

Opblaasbaar surfboard – Review Indiana 7’10” Inflatable surfboard

Opblaasbare SUP-boards bestaan al een tijdje. De laatste paar jaar komen daar ook windsurfboards bij die je kunt oppompen. Maar inflatable surfboards zijn er nog niet zoveel. Zou dat ook kunnen werken? Wij probeerden de Indiana 7’10’ uit.

De roots van Indiana gaat terug naar 1989 waar het begon als skateboardmerk. Tegenwoordig maakt het SUP-, surf- en foilboards. Met maar liefst keuze uit meer dan 180 harde of opblaasbare modellen zit er altijd een board voor jou bij. Met name de opblaasbare surfboards zijn vrij uniek. Handig mee te nemen omdat je ze kunt opvouwen tot een klein pakket. Zo klein zelfs dat het mee kan als handbagage in het vliegtuig en past makkelijk in de kofferbak van je auto.

Op de kant

De dubbellaags dropstitch-constructie zorgen ervoor dat de boards zeer sterk en duurzaam zijn. Deze boards worden ook gebruikt bij riviersurfen en blijken prima bestand tegen botsingen met rotsen. De afwerking is mooi. Handig is de deckpad waardoor je niet hoeft te waxen. Je leash maak je vast aan een ring achterop het board. Oppompen werkt met een sup-oppompsysteem en gaat snel door de grote opening. Er zit een knop binnen het ventiel die je naar beneden kunt drukken zodat het board leegloopt. Let bij het oppompen wel op dat het knopje in het ventiel naar boven staat zodat het board niet meteen weer leegloopt nadat je de slang uit het board haalt!

In het pakket zit een speciale SUP-pomp. Er passen dus geen andere pompen op het systeem. Verder zit er in het pakket een reparatiesetje en een spanbandje om het board na het oprollen vast te zetten. De vinnen zijn flexibel om verwondingen tegen te gaan. Ze komen in een handig klein tasje. Ze worden vastgezet met een inbus-systeem op het board. De schroefjes en bijgeleverd sleuteltje zijn niet van al te hoge kwaliteit waardoor je de schroefjes snel doordraait. Voorzichtig draaien dus of voor paar euro nieuwe schroefjes en sleuteltje bestellen. Er zit een grote tas bij die genoeg ruimte heeft voor wat extra spullen zoals bijvoorbeeld een wetsuit. Helaas heeft de tas alleen een handvat. Paar schouderbanden zou handig zijn geweest.

Op het water

Ondanks dat je voelt dat het board (natuurlijk) slapper is dan een hardboard pak je er super snel een golf mee. De 7’10” heeft een uitstekende stabiliteit zowel tijdens het opstaan als het surfen. Het board is niet heel snel, maar snel genoeg om bij lage golven de schuimlaag voor te blijven. Worden de golven hoger en sneller dan is het board te langzaam en de vinnen te slap om op hoge snelheid een goede bottumturn te maken. Maar daarvoor is het board ook niet bedoeld. Het is een prima boardje voor beginners en gevorderden. Lekker comfortabel, omdat ie lekker zacht is en makkelijk te surfen.

Conclusie

Ideaal makkelijk, stabiel en comfortabel surfboard voor beginners en gevorderden, voor zowel volwassenen en kinderen. Erg makkelijk om mee te reizen.

Maten

Lengte: 7’10” 238.7cm
Breedte: 23” 58.4cm
Dikte: 3” 7.5cm
Gewicht: 7 kg
Volume: 89 liter
Maximale gewicht surfer: 120 kg

Verkrijgbaar in de maten 4’9”, 5’1”, 5’8” en 7’10”. Prijzen van € 599,- tot € 699,-.

Bestel hier!

 van