14-06-2011 - Windsurfen, Nieuws

PWA Freestyle 2011, Bonaire

Dag 5 – Kiri Thode en Sarah-Quita Offringa bekroond tot King en Queen van Bonaire!

Met een vertrouwd Bonaire windje van over de 20 knopen knalt Phil Soltysiak de ‘contest area’ in en verslaat in twee heats Andy ‘Bubble’ Chambers en Anthony Ruenes met zijn consequente switch Flaka’s en perfecte Burners. Maar deze winnende flow van Soltysiak komt aan een einde wanneer de leeuw toeslaat. Nederland’s trots Davy Scheffers schudt wat double manoeuvres en gecontroleerde Kono’s uit zijn mouw waarbij de jury de mond van open slaat en hem de hoogste cijfers geven. Goed werk Davy!

Vandaag was het Kiri Thode die een abrupt einde maakte aan hoop van Taty. Met zijn Air Bob’s en de hoogste gelande Kono’s van de wedstrijd blies hij Taty van het water en eindigde op de derde plaats. Kiri Thode, top local hier op Bonaire, verslaat Steven van Broeckhoven twee maal in de finale en wordt bekroond tot winnaar van PWA Freestyle 2011, Bonaire.

Sarah-Quita Offringa heeft zowaar de hele competitie bovenaan gestaan en verslaat Laure Treboux nog eens in de finale. Het was een zware competitie tussen deze twee dames maar Sarah gaat er toch vandoor met de overwinning.

Congrats to both of you!
Op naar de volgende PWA vanaf 19 juni op Aruba met de Aruba Hi Winds Grand Slam Pro-AM.


Dag 4 – De spanning stijgt wanneer de zachte wind en de hoge temperaturen een halt toe roepen op het mooie Lac Bay

Vroeg in de ochtend rond 8uur konden er nog net twee heats gevaren worden voordat de wind het van zich liet weten. Want na deze twee heats zakte de windsnelheden onder het niveau, waardoor de riders nauwelijks meer in plane kwamen en ze dus op stand-by werden gezet voor rest van de vandaag.

Een heftige strijd tussen onze vliegende Hollander, Remko de Zeeuw en Max Rowe waarbij Rowe zich concentreerde op switch-moves en De Zeeuw focuste op upwind tricks. De jury keek naar de diversiviteit van de tricks en besloot Rowe door te laten gaan naar de volgende ronde.

Een overzicht van de ‘overall results’ hieronder.

Mannen
1st Kiri Thode
2nd Taty Frans
3rd Steven Van Broeckhoven
4th Jose ‘Gollito’ Estredo
5th Davy Scheffers

Vrouwen
1st Sarah-Quita Offringa
2nd Laure Treboux
3rd Yolanda de Brendt
4th Arrianne Aukes
5th Xenia Kessler


Dag 3 – Steven van Broeckhoven verslaat Kiri Thode weer!

Vanaf heat 21 begon de spanning al bij het gevecht tussen de gebroeders Frans waar Taty en Tonky het uitvechten voor een plek in de semi-finale. Deze Bonairse boys leverden prestaties als geen ander en probeerden elkaar te overtreffen. Taty is hierin geslaagd zijn weg naar de semi-finale te varen door geen enkele keer te vallen tijdens zijn moves, waar Tonky het moest laten liggen door een aantal valpartijen. Taty werd dus 3e in deze eliminatie ronde en was het kijken naar de bittere strijd tussen de Belg, Steven en de local pro Kiri.

Het was een wisseling van de wacht toen Van Broeckhoven zijn tanden liet zien aan Kiri Thode. Er stond een zacht briesje maar dit had weinig effect op beide partijen, die beide er vol voor gingen en hun trickbook opensloegen.
Ze kozen beide in de opening van de heat voor een aantal perfecte Culos kort gevolgd door een paar dubbele moves. Steven bracht het niveau hoger met een Spock Culo maar werd evenaart door Kiri’s enorme Air Bob. De spanning was te snijden en Steven van Broeckhoven weet te overwinnen met slechts een halve punt verschil.
Gefeliciteerd Steven, keep it up!

 

Bij de ladies gaat het weer tussen de inmiddels aardsrivalen Sarah-Quita Offringa en Laure Treboux. Sarah had misschien wel een van haar beste heats en ze scoorde hoog met haar Bob’s en een switch stance Chacho. Laure was ook zeer goed bezig door met deze lichte wind een Shove-it Spock in te zetten, maar in tegenstelling tot Sarah landde ze deze helaas niet.

De resultaten:

Mens single elimination 2
1ste: Steven Van Broeckhoven
2e: Kiri Thode
3e: Taty Frans
4e: Jose ‘ Gollito’ Estredo

Womens single elimination 2
1ste: Sarah-Quita Offringa
2e: Laure Treboux
3e: Yoli De Brendt
4e: Arrianne Aukes


Dag 2 – Kiri Thode & Sarah-Quita Offringa op dreef!

Op deze tweede dag van de PWA Freestyle op Bonaire stelen Thode en Offringa weer de show op Sorobon Beach, Bonaire. Na gister, dag 1, weten zij weer de eerste plek te halen op dag twee.

Thode kwam vandaag met Grubby’s into Ponchs en een perfecte Spock Culo wat net genoeg was om weer het gezag te hebben over Lac Bay.

Laure Treboux doet uiterst haar best en planeert perfecte Grubby Diablo’s en One-handed e-sliders, maar Offringa overtreft haar tricks door ze net iets cleaner uit te voeren en daarmee de show te stelen.


Dag 1 – Bonaire gezegend met uitstekende windcondities voor de opening van dit event

Het PWA World Cup evenement gaat door en vindt plaats in Bonaire van 12 t/m 16 juni 2011. Op dit speelveld zal het onderdeel freestyle gevaren worden door ‘s werelds beste freestyle riders. Met kristal helder water, constante wind en een relaxed Carribisch sfeertje maakt het een perfect plaatje voor dit PWA event.

Kiri Thode, winnaar dag 1
Het kwam vandaag aan op de twee locals Kiri Thode en Taty Frans, die hun fans niet wilden teleurstellen en alles uit hun trukendoos haalden. Ze overtroffen elkaar met elke trick waar steeds meer en meer lef voor vertoond moest worden. Zo maakte Thode een Culo, waar Taty een double e-slider op terug had. Maar uiteindelijk voerde Thode de winnende en tevens de trick van de dag uit met een enorme Kabikuchi waar Taty niets van terug had en de winnaar van vandaag werd.

Sarah-Quita Offringa, winnares
Bij de vrouwen is het een spannende strijd tussen Sarah-Quita Offringa en Laure Treboux. Met een crash van Sarah pakte Laure de leiding met wat goede spocks en haar mooie switch-stance tricks. Hoe dan ook kwam Sarah terug en lande perfect een Kono en een Bob in de laatste paar seconde wat haar tot de overwinning leidde.

 van