02-07-2013 - Windsurfen, Nieuws

Aruba High-Winds 2013

Oranjestad – Op 2 juli gaat de 27ste editie van Aruba High-Winds van start. Dan kunnen mensen zich ook officieel registreren. High-Winds is een van de langstlopende evenementen op Aruba en trekt publiek en deelnemers uit heel de de wereld aan. De top van het kite- en windsurfen verzameld zich op het One Happy Island om aan dit spectaculaire sportevenement deel te nemen. Dit jaar wordt het evenement nog grootster opgezet. Voor het eerst is er een Aruba High-Winds XCC Mountain Bike Event, meer lange afstanden voor wind- en kitesurfers, een beach tennis competitie en stand up paddle board competities. Gedurende het Aruba High-Winds event wordt ook een modeshow en een nacht kite show gegeven. Entertainment gedurende het weekend bestaat uit  Zazazu, Earplugs, DJ Mr.Ed. D, Datapanik, Mystical Connection en Honeypot. http://www.hiwindsaruba.com/

Professioneel kitesurfer Rob Douglas, wereldrecordhouder speed sailing met 55.65 knots, neemt deel aan de langste race van dit jaar. Professioneel kitesurfers Damien Leroy en Melissa Gil worden dit jaar aan de jury toegevoegd.

Op maandag 8 juli wordt een Aruba High-Winds uitreiking gehouden waar de winnaars van Aruba High-Winds 2013 in de schijnwerpers gezet worden. Voor het eerst wordt ook een film van het evenement getoond.

Over High-Winds

Aruba’s passaatwinden zijn bij uitstek geschikt voor het  grootste windsurfevenement in het Caribisch gebied. Spannende wind en kitesurfcompetities in diverse categorieën waaronder mannen, vrouwen en junioren staan hierbij centraal. De competities vinden allemaal rondom de stranden bij de Fisherman’s Huts bij Hadicurari plaats. Voor bezoekers die ook van andere sportactiviteiten houden biedt het ‘One Happy Island’ volop mogelijkheden. Naast wind- en kitesurfen kun je ook uitstekend duiken, snorkelen, een seatrek op de zeebodem maken, kajakken, golfen, wakeboarden, zeilen, wandelen en fietsen. En als je vooral wilt genieten van de competitie maar verder heerlijk wilt ontspannen, blijven de hagelwitte stranden en azuurblauwe wateren een absoluut hoogtepunt. Kijk voor het laatste nieuws over de Aruba Hi-Winds 2013 op http://www.hiwindsaruba.com/. Voor de laatste specials of het boeken van een reis naar Aruba kun je naast het bezoeken van je dichtstbijzijnde reisbureau ook kijken op www.aruba.com.

Fisherman’s Huts en organisator Wim Eelens

Arubaan Wim Eelens, eigenaar van Aruba Active Vacations en mede-organisator van het Aruba High-Winds evenement kreeg het windsurfen met de paplepel ingegoten. Zijn vader was een echte windsurffanaat en surfde al van jongs af aan langs de Fisherman’s Huts op Aruba, een van de bekendste windsurf hotspots ter wereld. “Ik leerde als kleine jongen al windsurfen en als tiener was ik elke dag na school en in het weekend op het Hadicurari strand te vinden om de fijne kneepjes van het windsurfen te leren. Met Aruba Active Vacations heb ik van al mijn hobby’s, actieve watersporten, mijn beroep kunnen maken. Windsurfen staat daarbij voorop, gevolgd door het kitesurfen. Maar ook stand up paddle boarding begint steeds meer aan populariteit te winnen”, aldus Eelens.

Motion_nieuws_Aruba highwinds 2013 1 Motion_nieuws_Aruba highwinds 2013 2 Motion_nieuws_Aruba highwinds 2013 3 Motion_nieuws_Aruba highwinds 2013 4 Motion_nieuws_Aruba highwinds 2013 5

 van