13-03-2018 - Mountainbiken, Nieuws

Design en innovatie-award voor Ghost Hybride Lector LC

De Ghost Hybride Lector LC zet nieuwe maatstaven en wint felbegeerde Design en Innovatie-award. De vakjury van de Design- en Innovatie-award was duidelijk in haar oordeel: “De Ghost Hybride Lector LC zet nieuwe maatstaven voor E-MTB-hardtails en doet de vraag rijzen waarom niet alle hardtails er zo uit zien.” Ghost is trots op deze beoordeling en ziet de award als ultieme beloning voor een langdurig ontwikkelingstraject, doorzettingsvermogen en de moed om een eigen koers te varen.

Volker Ackermann is directeur ontwikkeling bij Ghost-Bikes en gelooft heilig in een aanpak waarbij onafhankelijke concepten de leidraad vormen: “Onze Ghost Hybride Lector LC is nog maar net gepresenteerd en heeft meteen de belangrijkste prijs in onze bedrijfstak gewonnen. Dat is het bewijs dat consequente eigenzinnigheid wordt beloond. De jury heeft vooral de praktische voordelen van ons concept met zijn talrijke detailoplossingen hoog ingeschat. Deze onderscheiding bewijst dat de beoordeling van een fiets niet afhangt van mooie marketing-formuleringen op glanzend papier. Het gaat gelukkig nog steeds om de pure prestaties waarbij iedereen zijn mening vormt op basis van eigen rijervaringen. Het oordeel van de jury versterkt ons nogmaals in de gedachte dat we volledig onze eigen koers moeten blijven varen.”
Ghost mountainbike Hyribe Lector LC
De Ghost Hybride Lector LC is gebaseerd op concepten die al sinds jaar en dag worden toegepast op crossmotoren. De fiets is daarmee voorloper van een nieuwe generatie E-bikes. Bij ons Hybride MX-concept hebben we een 27.5″ x 2.8″ achterwiel dat veel tractie biedt, gekoppeld aan een smaller, maar groter 29″ x 2.4″ voorwiel. Alleen de gashendel hebben we weggelaten.

De fiets heeft adembenemende vormen, een hoogwaardige afwerking en is voorzien van prachtig lakwerk. Verder worden specifieke e-bike-componenten toegepast zoals wielen met zelfborgende spaaknippels, versterkte spaken en sterkere freewheelnaven. Daarnaast zijn krachtige remmen met vier zuigers gemonteerd. Deze kenmerken zorgen samen voor extra betrouwbaarheid bij hoge belasting. Maak zelf een ritje met de Ghost Hybride Lector LC, en je zult net zo enthousiast worden als wij!

De euforie is ook te merken bij onze Brand Manager Maxi Dickerhoff:
“Het vergelijken van producten die veel op elkaar lijken – of zelfs grotendeels overeenkomen – is niet zo moeilijk. Dat gebeurt op dit moment ook met de grote massa aan vergelijkbare producten op de E-bikemarkt. Het is echter een veel grotere uitdaging om een product te beoordelen dat totaal afwijkt en zelfs het fundament van de test aan het wankelen brengt. Onze Ghost Hybride Lector LC is een compleet nieuw concept dat zich moeilijk laat vergelijken met de massa. Dat onze E-MTB zich toch heeft kunnen onderscheiden, spreekt zowel in het voordeel van de fiets als voor de expertise van de jury.

De jury bestond uit professionele testrijders, design-experts, ontwikkelingsingenieurs en gepassioneerde bikers. Dat betekent dat de fiets aan een groot aantal criteria moest voldoen. De Ghost Hybride Lector LC kon de juryleden in alle opzichten overtuigen. Dat bewijst dat we dankzij onze consequente en eigenzinnige aanpak met dit concept op de goede weg zijn. We zijn vereerd dat onze werkwijze is beloond met een van de belangrijkste onderscheidingen in de fietsbranche.”


Maak een proefrit en vorm je eigen oordeel! De Ghost Hybride Lector LC staat vanaf het voorjaar 2018 bij je Ghost-dealer. Meer informatie over de Ghost Hybride Lector LC vind je hier op de website van Ghost. Wil je meer lezen over mountainbike artikelen, bekijk dan onze website van UP/DOWN magazine.

UP/DOWN blog: hét blog voor en door mountainbikers

Naast het mountainbike magazine UP/DOWN, geniet je online van het UPDOWN mountainbike blog. Dit blog wordt beheerd door de makers van UP/DOWN, die net als jij maar wat graag op de mountainbike stappen. Een magazine en blog voor en door mountainbikers dus! Hier vind je alles over mountainbiken: zoals informatieve artikelen en nieuws tot inspirerende verhalen, tips & tricks, foto’s en video’s. Ontdek het zelf op ons blog!

Mountainbikenieuws

Voor het laatste nieuws op het gebied van mountainbiken, check je onze nieuwspagina, hier verzamelen we al onze blogs over aankomende mountainbike gadgets, mountainbike events, mountainbike producten, mountainbike magazines, tips en tricks, trainings schema’s voor mountainbikers en ook advies over fietsvoeding en duurtesten en nog veel meer. Alles wat nieuw is op het gebied van mountainbiken lees je hier als eerste. Zo ook een aankondiging van het nieuwste mountainbike magazine van UP/DOWN.

Tips & Tricks voor het mountainbike

Vraag jij je wel eens af wat je kan doen tegen de hongerklop? Wat voor voeding en training je nodig hebt om beter te kunnen presteren op de mountainbike? Of wat koffie en bier kan doen aan je conditie en herstel? Wil je fitter worden op de fiets of heb je bepaalde of een veel voorkomende fietsblessures? Of wil je gewoon simpelweg je techniek verbeteren? En waar moet je nou op letten bij de aanschaf van een nieuwe mountainbike of andere accessoires voor op de mountainbike? Het antwoord op deze, en nog veel meer, vragen, vind je in de categorie tips & tricks op ons blog!

Leesvoer voor iedere mountainbiker

Zit je even niet op de mountainbike, dan hebben wij wat lekker leesvoer voor je. In deze categorie van ons blog vind je interessante achtergrondverhalen over uiteenlopende thema’s. Van recente onderzoeken op het gebied van mountainbiken tot de zithouding op en het afstellen van jou fiets. En van de mooiste trails op je fatbike of op je enduro bak, of het diepgaande artikelen over je mountainbike held of je favoriete mountainbike parcours. Ook de mooiste reisverhalen over mountainbiken in de Alpen of de Ardennen komen aan bod.

UPDOWN online

Ben jij ook altijd zo benieuwd naar de nieuwste editie van UP/DOWN? Op ons blog lees je het altijd meteen als er een nieuwe editie van ons magazine uit is. Je vindt hier een preview van een aantal artikelen en krijgt zelfs al een sneak peek in het nieuwe magazine. Bovendien geven we een overzicht van de gehele inhoud van het magazine. Zo weet je pricies wat je in de nieuwste editie van UP/DOWN mountainbike magazine kunt verwachten. Ben je (nog) geen abonnee van UP/DOWN? Dan kun je de (digitale of geprintte) uitgave direct via de webshop bestellen. Of word abonnee, zodat je UP/DOWN altijd als eerst op de mat ontvangt!

 van