13-03-2018 - Mountainbiken, Nieuws

Design en innovatie-award voor Ghost Hybride Lector LC

De Ghost Hybride Lector LC zet nieuwe maatstaven en wint felbegeerde Design en Innovatie-award. De vakjury van de Design- en Innovatie-award was duidelijk in haar oordeel: “De Ghost Hybride Lector LC zet nieuwe maatstaven voor E-MTB-hardtails en doet de vraag rijzen waarom niet alle hardtails er zo uit zien.” Ghost is trots op deze beoordeling en ziet de award als ultieme beloning voor een langdurig ontwikkelingstraject, doorzettingsvermogen en de moed om een eigen koers te varen.

Volker Ackermann is directeur ontwikkeling bij Ghost-Bikes en gelooft heilig in een aanpak waarbij onafhankelijke concepten de leidraad vormen: “Onze Ghost Hybride Lector LC is nog maar net gepresenteerd en heeft meteen de belangrijkste prijs in onze bedrijfstak gewonnen. Dat is het bewijs dat consequente eigenzinnigheid wordt beloond. De jury heeft vooral de praktische voordelen van ons concept met zijn talrijke detailoplossingen hoog ingeschat. Deze onderscheiding bewijst dat de beoordeling van een fiets niet afhangt van mooie marketing-formuleringen op glanzend papier. Het gaat gelukkig nog steeds om de pure prestaties waarbij iedereen zijn mening vormt op basis van eigen rijervaringen. Het oordeel van de jury versterkt ons nogmaals in de gedachte dat we volledig onze eigen koers moeten blijven varen.”
Ghost mountainbike Hyribe Lector LC
De Ghost Hybride Lector LC is gebaseerd op concepten die al sinds jaar en dag worden toegepast op crossmotoren. De fiets is daarmee voorloper van een nieuwe generatie E-bikes. Bij ons Hybride MX-concept hebben we een 27.5″ x 2.8″ achterwiel dat veel tractie biedt, gekoppeld aan een smaller, maar groter 29″ x 2.4″ voorwiel. Alleen de gashendel hebben we weggelaten.

De fiets heeft adembenemende vormen, een hoogwaardige afwerking en is voorzien van prachtig lakwerk. Verder worden specifieke e-bike-componenten toegepast zoals wielen met zelfborgende spaaknippels, versterkte spaken en sterkere freewheelnaven. Daarnaast zijn krachtige remmen met vier zuigers gemonteerd. Deze kenmerken zorgen samen voor extra betrouwbaarheid bij hoge belasting. Maak zelf een ritje met de Ghost Hybride Lector LC, en je zult net zo enthousiast worden als wij!

De euforie is ook te merken bij onze Brand Manager Maxi Dickerhoff:
“Het vergelijken van producten die veel op elkaar lijken – of zelfs grotendeels overeenkomen – is niet zo moeilijk. Dat gebeurt op dit moment ook met de grote massa aan vergelijkbare producten op de E-bikemarkt. Het is echter een veel grotere uitdaging om een product te beoordelen dat totaal afwijkt en zelfs het fundament van de test aan het wankelen brengt. Onze Ghost Hybride Lector LC is een compleet nieuw concept dat zich moeilijk laat vergelijken met de massa. Dat onze E-MTB zich toch heeft kunnen onderscheiden, spreekt zowel in het voordeel van de fiets als voor de expertise van de jury.

De jury bestond uit professionele testrijders, design-experts, ontwikkelingsingenieurs en gepassioneerde bikers. Dat betekent dat de fiets aan een groot aantal criteria moest voldoen. De Ghost Hybride Lector LC kon de juryleden in alle opzichten overtuigen. Dat bewijst dat we dankzij onze consequente en eigenzinnige aanpak met dit concept op de goede weg zijn. We zijn vereerd dat onze werkwijze is beloond met een van de belangrijkste onderscheidingen in de fietsbranche.”


Maak een proefrit en vorm je eigen oordeel! De Ghost Hybride Lector LC staat vanaf het voorjaar 2018 bij je Ghost-dealer. Meer informatie over de Ghost Hybride Lector LC vind je hier op de website van Ghost. Wil je meer lezen over mountainbike artikelen, bekijk dan onze website van UP/DOWN magazine.

 van