01-02-2024 - Nieuws, Wielrenblad

BH Bikes wint de Design & Innovation Award 2024 met de nieuwe GravelX 4.0.

De GravelX 4.0 stelt nieuwe normen door hoge snelheid en comfort op unieke wijze te combineren. Het juryrapport benadrukte: “Met de BH GRAVELX 4.0 laat de Baskische fietsfabrikant zien waartoe een comfortabele gravelracefiets in staat moet zijn. Het door BH ontwikkelde Smooth Riding System maakt gebruik van grote uitsparingen in de achtervork en een draaipunt op de zitbuis. Hierdoor ontstaat een uniek ontwerp van het achterframe dat trillingen dempt, maar toch voldoende stijfheid biedt voor zware beklimmingen en sprintpartijen met melkzuur.


De opmerkelijke kenmerken van de GravelX 4.0 omvatten “een hoog comfortniveau zonder merkbare flexibiliteit of beweging, wat zorgt voor een solide klimprestatie en behendige acceleratie.”

De jury prees ook de integratie van de speciale Aero-Toolbox in de onderbuis en het gebruik van geïntegreerde snelkoppelingen, waarbij het racekarakter van de GravelX 4.0 werd benadrukt. De Aero-Toolbox biedt een verborgen opslagoplossing voor gereedschap, reservebinnenband en CO2-cartridge, terwijl de snel sluitingen zorgen voor snelle en eenvoudige bediening.

Het algehele pakket stelt nieuwe normen voor wedstrijden, maar ook voor recreatieve fietsers, wat resulteert in de toekenning van de Design & Innovation Award 2024. BH Bikes is verheugd met deze erkenning en is trots op het creëren van de GravelX 4.0, een product dat de verwachtingen voor een comfortabele gravelracefiets overtreft.

De Design & Innovation Award (DI.A) is een van de meest prestigieuze en betekenisvolle onderscheidingen in de fietsindustrie. De jury, bestaande uit een ervaren testteam van 30 leden, evalueert en test alle producten gedurende twee weken onder strenge omstandigheden in de echte wereld, van geplaveide straten in bergdorpen tot uitdagende paden bij Kronplatz en de surrealistische schoonheid van het UNESCO-werelderfgoed Natuurpark Fanes-Sennes-Prags.

Voor meer informatie kunt u hier terecht op de site

 van