Canyon breidt het e-bike assortiment uit met nieuwe Pathlite:ON modellen

Met de nieuwe Pathlite:ON Superlight en Pathlite:ON SUV modellen van Canyon beschik je over twee multifunctionele e-bikes die perfect geschikt zijn voor de behoeften van vele toer- en vrijetijdsrijders.


Twee fietsen gebouwd voor de natuur

De nieuwe Pathlite:ON Superlight is zo veelzijdig als het maar kan en is in zijn element off-road, maar wordt ook geleverd met functionele accessoires voor avonturen in de stad. De compacte maar krachtige Bosch Performance Line SX motor helpt om deze e-bike lekker licht te houden, zodat rijders hem gemakkelijker aan hun bagagedrager kunnen bevestigen. En dankzij de MIK HD-achterdrager is dit de eerste fiets van Canyon die compatibel is met goedgekeurde kinderzitjes.

De vernieuwde Pathlite:ON SUV gedraagt zich een beetje als de grote broer van de Pathlite:ON Superlight. Hij is uitgerust met de krachtigste Performance Line CX-motor van Bosch, een enorme 750 Wh accucapaciteit om de hele dag door te rijden en 85 Nm koppel voor steile hellingen. Rijders kunnen zo de deur uit rollen en het veld in, en toch thuiskomen met voldoende accucapaciteit om het de volgende dag weer te doen.

En met het ABS (antiblokkeersysteem) van Bosch op de Pathlite:ON 8 en 9 SUV krijgen rijders een ultraveilige oplossing voor rijden in weer en wind, zelfs op onverharde paden.

Pathlite:ON Superlight – de details

De Pathlite:ON Superlight heeft alles wat een avontuurlijke rijder nodig heeft, verpakt in een lichtgewicht pakket.

Snelheid, terrein en het totale gewicht (berijder + fiets + uitrusting) hebben allemaal invloed op het bereik van de accu, maar je kunt tot 85 km rijden met 400 Wh aan accucapaciteit op een volle lading. Bekijk voor meer nauwkeurigheid de handige eBike-bereikcalculator van Bosch. Voor nog langere dagen in het zadel kunnen rijders de slanke 250 Wh PowerMore-accu van Bosch, die de actieradius vergroot, in de houder van de bidonhouder monteren. De extra 250 Wh is goed voor avonturen van zonsopgang tot zonsondergang.

De Magura MT Thirty hydraulische schijfremmen van de Pathlite:ON 8 Superlight hebben een indrukwekkende bite. De Shimano MT200 remmen op de Pathlite:ON 4 en 6 Superlight bieden betrouwbare remkracht onder alle weersomstandigheden.

Als iemand in slecht weer rijdt, is effectieve verlichting een must. De Pathlite:ON 4 Superlight is uitgerust met een helder en efficiënt voorlicht en de Pathlite:ON 6 Superlight heeft de Supernova Mini 2 PRO die grootlichtmodi biedt om donkere paden te verlichten zonder tegenliggers en verkeer te verblinden.

Fietsers kunnen met één klik fietsmanden, tassen en kinderzitjes bevestigen aan de MIK HD bagagedrager op de Pathlite:ON 4 en 6 Superlight. De bagagedrager is ook compatibel met het QL3.1 bevestigingssysteem van Ortlieb (en de meeste standaard fietstassen). Je kunt zelfs een Croozer aanhanger bevestigen om de kinderen en een hond mee te nemen.


Pathlite:ON SUV – de details

Bij de Pathlite:ON SUV gaat het om maximalisme: hoe meer, hoe beter. Hij is uitgerust met de krachtige Performance Line CX-motor van Bosch om steile hellingen aan te kunnen (en dan nog wat!), ongeacht hoe zwaar de bagagedragers achter zijn beladen.

Bosch ABS-technologie op de Pathlite:ON 8 en 9 SUV-modellen zorgt voor extra veiligheid door te voorkomen dat het voorwiel gaat slippen en het achterwiel omhoog komt als er plotseling geremd moet worden. En voor GPS-tracering, instelbare alarmen en de beveiliging van je fiets kunnen rijders van zowel de Pathlite:ON SUV als de Pathlite:ON SL de Bosch eBike Flow app op hun telefoon installeren. Met de SP Connect telefoonhouder kun je navigeren en je telefoon opladen terwijl je fietst.

De Gates CDX Carbon Drive riem op de Pathlite:ON 7 en 9 SUV (zie afbeelding hieronder) is een schoon, stil en minimaal onderhoudssysteem zonder slappe ketting. De Pathlite:ON 9 SUV heeft zelfs een Enviolo naaf met automatisch schakelen. Stel eenvoudig je gewenste cadans in en de fiets schakelt voor je.

Een handige dropper zadelpen op de Pathlite:ON 6, 7 (foto onder), 8 en 9 SUV is slim gecombineerd met de 100 mm verende voorvork van Suntour voor bewegingsvrijheid op elke off-road bocht of afdaling. En geïntegreerde koplampen, waaronder de ultraheldere M99 Mini Pro op de Pathlite:ON 9 SUV met zijn brede perifere zicht, verlichten donkere paden in elke omgeving. Aan de achterkant is een Supernova E3 achterlicht zichtbaar voor andere weggebruikers voor het geval rijders buiten blijven nadat de zon is ondergegaan.

En tot slot kan de stevige bagagedrager achterop een indrukwekkende 25 kg aan gewicht dragen. Er is dus ruimte om een picknick, nachtspullen, cameraspullen of andere spullen die je mee wilt nemen, op te bergen.

Ongebonden avontuur

Een ander voordeel van beide modellen is de verstelbaarheid en veelzijdigheid. Als je het type rijder bent dat de voorkeur geeft aan een sportieve houding of een rechte zithouding, dan kun je de stuurpen tot 6 cm in hoogte verstellen, zodat je het comfort kunt afstemmen op de rit die je kiest.

Dus aan welk model je ook de voorkeur geeft, de Pathlite:ON familie is grenzeloos en gebouwd om de berijder datzelfde gevoel te geven.

Over het geheel genomen breiden deze multifunctionele fietsen de mogelijkheden voor avontuur uit en zijn ze gebouwd om de hakken en veranderingen van moeder natuur te weerstaan. Dus als je op zoek bent naar een actief avontuur, bekijk dan vanaf donderdag 29 februari 2024 de nieuwe Pathlite:ON modellen op de elektrische tourfiets pagina’s van canyon.com.

Over Canyon

Canyon is een van de meest innovatieve fietsmerken ter wereld. Het concept begon in de garage van oprichter Roman Arnold en groeide uit tot ‘s werelds grootste direct-to-customer fabrikant van racefietsen, mountainbikes, triatlonfietsen, gravelfietsen, hybride fietsen en elektrische fietsen.

Canyon heeft zijn reputatie op het gebied van innovatie verdiend door consequent gebruik te maken van geavanceerde materialen, denkwijzen en technologie. Het iconische Canyon design is gemakkelijk te herkennen. Naast gedurfd competitief en steeds groeiend, zijn ze toegewijd om de wereldwijde fietsgemeenschap toegankelijk te maken voor iedere rijder.

Canyon werkt samen met de beste atleten ter wereld en hun missie ‘Inspire to Ride’ laat zien hoe zij de kracht van het fietsen voor iedereen willen promoten.

Canyon producten zijn exclusief online verkrijgbaar op www.canyon.com.

 van