14-08-2017 - Nieuws, Wielrenblad

CANYON ONTHULT DE GLOEDNIEUWE INFLITE CF SLX

Moderne cyclocross wordt gekenmerkt door vooruitgang. Met renners die technisch steeds begaafder worden, zit de sport in een stroomversnelling. Om deze progressie het hoofd te bieden, hebben de Canyon ingenieurs als doel gesteld om een innovatieve, moderne crossbike te ontwikkelen die racers een streepje voor geeft wanneer zij klaar staan aan de start.

Vanaf de eerste fase in de ontwikkeling van de gloednieuwe Inflite CF SLX was het doel om een fiets te ontwerpen die seconde winst in elke ronde mogelijk maakt. Een uniek gepatenteerd draagsysteem, een op mountainbikes geïnspireerde geometrie en een degelijke afwerking voor minimale modderophoping zorgen voor naadloze afsprongen, verbeterde controle en een fiets die langer schoon blijft waardoor racers minder tijd in de materiaalpost en meer tijd op het parcours kunnen doorbrengen.

De Inflite CF SLX is de eerste full-carbon crosser van Canyon. De overstap naar carbon gaf de ingenieurs niet alleen de mogelijkheid om een van de lichtste disc frames in het circuit te maken, met een gewicht van slechts 940 g (maat M), maar ook om een structuur te creëren die sterk genoeg is om aan de onverbiddelijke eisen van moderne cyclocross op het vlak van materiaal, tegemoet te komen. Krachtige versnellingen na korte bochtjes en blijvende duurzaamheid zijn gegarandeerd.

Zoals bij alle Canyon ontwikkelingen staat integratie voorop tijdens de productie van een nieuwe, verbeterde fiets. Met de H31 Ergocockpit profiteren de renners van een sterk en stabiel platform tijdens de sprints, terwijl de crossvriendelijke afmetingen bijdragen aan direct en accuraat stuurgedrag. Aan de achterkant van de Inflite CF SLX werd Canyons bewezen geïntegreerde klemconcept toegepast, om de wendbaarheid in grote mate te verbeteren. Zo blijft de renner langer in het zadel en spaart hij zijn benen voor wanneer het erop aankomt.

 

Dankzij de creatie van een nieuw 3XS frame kan de Inflite CF SLX dienen voor renners vanaf 152 cm en biedt deze fiets het meest uitgebreide maatgamma in het circuit. Om optimaal stuurgedrag over het volledige spectrum te garanderen, worden de maten 2XS en 3XS uitgerust met 650B wielen. Deze nieuwe standaard transformeert de rijervaring van kleinere renners, zodat ze ten volle kunnen genieten van de grote behendigheid die vooral van pas komt op technische crossparcours.

Drie modellen, plus een frameset optie, vormen samen de Inflite CF SLX serie en zijn vanaf nu beschikbaar. Voor meer informatie, ga naar canyon.com/takeflite.


Meer fietsnieuws op jouw tijdlijn? Volg ons dan op Facebook en Instagram. Met een abonnement op Wielrenblad ben je altijd verzekerd van het laatste nieuws, de vetste gear en de beste trips, bij jou thuis op de mat!

 van