komoot wielrenblad

Routes

terug

Wielren Routes

Fiets je graag op asfalt? Heb je een hekel aan stoplichten, drukke fietspaden en achteropkomend verkeer? Of wil je jouw fietsvrienden uitdagen op nieuw grondgebied? Dan ben je vast op zoek naar de meest onvergetelijke fietsroutes. Om jou te kunnen helpen tijdens de zoektocht naar de mooiste fietsroutes, onbekende bezienswaardigheden en passende accomodaties werken we samen met diverse partners. Op deze wijze kunnen we kwaliteitsroutes aanbieden die aansluiten bij al jouw wensen en behoeften. Namens WIELRENBLAD gaat een team van schrijvende fietsers dus voor jullie 0p zoek naar het unieke verhaal achter bijzondere fietsroutes en fietstochten. We zijn dan ook altijd op zoek naar nieuwe fietsroutes om te fietsen in binnen- en buitenland en laten graag zien waar die onbekende helling beklommen kan worden. Zo kunnen we jullie inspireren om iets verder te kijken dan het lokale rondje op zondagmorgen. 

 

In de buurt

 

Nederland en België staan bekend als echte wielerlanden, die genoeg te bieden hebben voor de echte liefhebbers. Dit komt door de vele mooie fietsroutes in beide landen. Limburgse heuvels, de Ardennen, winderige polders en uitdagende kasseienstroken. Voor iedere wielrenner is er eigenlijk genoeg uitdaging te vinden, zowel binnen als buiten de landsgrenzen. Natuurlijk is Nederland behoorlijk vlak en is de wind veelal de meest geduchte tegenstander van  wielrenners. Maar vergis je niet, want zelfs in Nederland kun je nog behoorlijk wat hoogtemeters maken op de lokale heuvels en bultjes. Hier vind je dan ook de de mooiste fietsroutes die wij afgelopen jaren hebben gereden, en in de buurt zijn.

 

Op reis

 

Natuurlijk kijken we ook graag over de landsgrenzen voor fietsroutes die wij niet gewend zijn te rijden in onze Lage Landen. Er zijn bijvoorbeeld onwijs veel mooie gebieden om te fietsen in Europa. In vrijwel ieder land vinden we een uitgebreid netwerk aan fietsroutes, wat fietsvakanties in verschillende Europese bestemmingen mogelijk maakt. Maar wat zijn nou de mooiste fietsroutes, landen en gebieden om te fietsen in Europa? Waar kun je de mooiste beklimmingen, afdalingen en highlights vinden? Hier vind je de fietsroutes die het team van WIELRENBLAD afgelopen jaren hebben gereden. Hierbij hechten wij veel waarde aan diverse gevoelsfactoren van fietsroutes. De esthetiek van het gebied, het aantal haarspeldbochten en de hoeveelheid verkeer spelen een belangrijke rol bij de ervaring beklimmingen en fietsroutes. Daarnaast is het ook belangrijk om bekende beklimmingen tegen te komen tijdens de fietsroutes, want stiekem willen we allemaal wel eens die beruchte beklimming bedwingen toch?