03-08-2023 - Surfen, Nieuws

Chasing The Unicorn: A Mozambican Surf Story

“Chasing the Unicorn” neemt ons mee op een reis door de geschiedenis van het surfen in het post-oorlogse Mozambique, terwijl we op zoek zijn naar een mythische, sandbreak golf die langs dit tropische stukje Oost-Afrika ligt.

Tijdens deze reis maken we kennis met Sung Min Cho en Julia Fernando, de toonaangevende surfers van het land, en raken we bekend met de opkomende surfcultuur in Mozambique die is ontstaan in de nasleep van 30 jaar gewapend conflict. Dompel jezelf onder in dit prachtige verhaal over surfen, avontuur en de opkomst van de surfcultuur in Mozambique. Een eerbetoon aan de kracht van de oceaan en de spirit van de surfers die deze ongelooflijke golven najagen.

“Chasing the Unicorn” is een productie van Now Now Media, gepresenteerd door Monster Energy, in samenwerking met O’Neill. De film is geregisseerd door Will Bendix, met Alan van Gysen als director of photography en Ryan Franklin als executive producer. Het scenario is geschreven door Will Bendix en geproduceerd door Alan van Gysen. De eerste camera werd gehanteerd door Ian Thurtell, terwijl Will Bendix verantwoordelijk was voor de montage.De film, geproduceerd door Monster Energy in samenwerking met O’Neill, is een ode aan avontuur en een surfnatie in opkomst.

De film bevat optredens van Sung Min Cho, Eli Beukes, Julia Fernando, Mikey February, Jordy Smith, Brendon Gibbens en anderen.

 van