11-04-2024 - Snowboarden, Nieuws, Surfen, Nieuws

Protest introduceert het Protest FUN(D)

Warmond, 9 april 2024 – Dromen realiseren, avonturen stimuleren: Protest Sportswear introduceert het Protest FUN(D), een initiatief dat in het leven is geroepen ‘to help everyone ride more’. Het FUN(D) ondersteunt non-profitorganisaties bij het nastreven van hun sociale doelen, maar het ondersteunt ook creatieve avonturiers met grenzeloze ideeën.


Non-profitorganisaties

Als bedrijf hecht Protest waarde aan maatschappelijke betrokkenheid. Zo ondersteunt de organisatie al een aantal jaar de Nederlandse non-profitorganisatie Surf Project, die surflessen verzorgt voor kinderen met het syndroom van Down, autisme of ADHD. Het Protest FUN(D) is ontstaan vanuit de missie van Protest Sportswear ‘to help everyone ride more’, met als doel om minder bekende non-profits te ondersteunen. Omdat Protest begrijpt tegen welke uitdagingen kleinere non-profits aanlopen op het gebied van zichtbaarheid, hebben ze hun aanpak gewijzigd van actief zoeken naar hen, naar het gebruik van hun merkbekendheid en bereik om hun aandacht te trekken. Elk kwartaal reikt Protest een eenmalige donatie van €10.000 uit aan een nieuwe Europese non-profitorganisatie. Non-profits kunnen zich via de website aanmelden om in aanmerking te komen voor deze donaties. De focus ligt op non-profits die zich inzetten voor mensen met een beperking, speciale behoeften of levensveranderende situaties, in lijn met de missie van Protest Sportswear en de FUN(D).Creatieve initiatieven

“Plezier zit in ons DNA en we willen dat iedereen kan genieten van het buitenleven,” zegt Protest. “We steunen de creatieve ideeën van individuen en groepen om hun dromen waar te maken, vooral die ideeën die gericht zijn op avonturen in de buitenlucht. Wij willen creativiteit aanmoedigen en helpen de meest fantastische en grappige ideeën om te zetten in echte avonturen. We houden ervan om creativiteit te stimuleren, daarom ondersteunt de FUN(D) het hele jaar door ook individuen of groepen om de uitdagendste en grappigste projecten te realiseren. Projecten zoals het creëren van een mini-golfslagbad in de achtertuin, een sneeuwglijbaan op het dak, of het delen van een camper voor buitenavonturen. Aanvragen kunnen op elk moment worden ingediend via de website, waarbij Protest gedurende het jaar meerdere initiatieven selecteert.”


Snowboarders of Solidarity

De eerste non-profit die via het FUN(D) wordt gesteund is Snowboarders of Solidarity (S.O.S.), een non-profitorganisatie gevestigd in Frankrijk. S.O.S. zet zich in voor vluchtelingensnowboarders afkomstig uit politiek instabiele landen. Hun inzet is om deze snowboarders te helpen een nieuwe start te maken, waar ze ook terechtkomen, door middel van snowboarden, waardoor ze beter kunnen integreren in hun nieuwe omgeving. Met onze donatie van €10.000 kunnen ze hen nu onder andere voorzien van nieuw materiaal, kleding en snowboardlessen, hen helpen Frans te leren en therapie betalen om hun mentale gezondheid te ondersteunen.

Protest nodigt non-profits en creatievelingen met leuke ideeën uit om zich aan te melden voor het Protest FUN(D). Het merk moedigt iedereen aan om zich aan te melden en samen te werken om dromen waar te maken en grenzen te verleggen, ‘to help everyone ride more’. Om deel te nemen aan het Protest FUN(D), kunt u de voorwaarden bekijken en het contactformulier invullen op de website: Protest.eu/fund. Join the ride!

Over Protest Sportswear

Protest is opgericht door een groep snowboarders uit Nederland. Ja, dat lees je goed: Nederland. Een van de vlakste stukken land op aarde. Het land met precies vijf heuvels en 14 golven. Ja, we hebben persoonlijk alle heuvels en golven geteld. Toen wisten we het zeker: “To hell with logic, to hell with obstacles – Let’s do what we love.” Vanaf de eerste dag zijn wij bezig om de wereld een betere plaats voor boarders te maken. Zowel op de pistes als in het water. Dit doen we door het ontwerpen van trendy en functionele sportswear voor een betaalbare prijs. De wereld eraan te herinneren dat boarden draait om plezier. Mensen te helpen ieder mogelijk obstakel tussen hen en hun boards te overwinnen. Voor de beginners die nog niet precies weten wat ze te wachten staat. Voor de masters die het plezier van boarden bijna zijn vergeten. Voor de work-a-holics met te veel verantwoordelijkheden én te weinig tijd. Wij willen boarders eraan herinneren waarom ze ooit begonnen zijn: to have fun! Wij willen alle niet-boarders inspireren met onze overtuiging: “Iedereen kan plezier hebben op de piste én in het water.” Onze kleding is ontworpen voor core-boarders, maar tevens ook voor de boarder die plezier wil hebben en er goed uit wil zien. Het is ons doel kleding te maken die toegankelijk is voor alle boarders.

Volg Protest FUN(D) via de website, Instagram of LinkedIn account van Protest.

 van