De kou trotseren op de fiets doe je met VAUDE

Wat is er fijner dan een winterse fietstocht of mountainbike-rit door de natuur in het weekend? Het enige dat je misschien weerhoudt op het zadel te springen, is de kou – die snijdende wind of regenval, iets dat toch altijd je huid weet te bereiken terwijl je over de paden scheert. Hoe je dit voor eens en altijd voorkomt? Met VAUDE! Want dit duurzame outdoormerk heeft isolerende kleding voor sportieve fietsers die henzelf én de natuur goed beschermt. Een stappenplan voor een comfortabele fietstocht.

Stap 1: De Posta thermofietsjas

Het eerste dat je aantrekt om jezelf winterfietstocht-klaar te maken, is natuurlijk een hybride isolatiejack. De Posta thermofietsjas, geschikt voor alles tussen fanatieke mountainbikers en forenzende fietsers in, is zo’n jack: het heeft een hoge winddichtheid (te danken aan het speciale Pertex-materiaal), is waterafstotend en bevat ademende zones voor armen en rug. Met het stormfleece voor een uitstekende vochtregulatie en 4-weg-strechtpanelen voor uitmuntende bewegingsvrijheid een must-have voor elke winterse fietsfan. Het jack is voor het overgrote deel gemaakt van natuurvriendelijke matrialen – zo bestaat de isolerende padding die je beschermt tegen de kou voor 35 procent uit S.Cafe® en 65 procent gerecycled polyester.

Stap 2: De Minaki II of Moab All Mountain fietsschoenen

Nu je je jas aanhebt, is het tijd om je schoenen te strikken. Kies tussen de Minaki II fietsschoenen voor in de wilde natuur, en de Moab All Mountain fietsschoenen, voor biken én hiken.

De Minaki II fietsschoen is isolerend, waterdicht, winddicht, warm en toch ademend. Met de BOA-snelsluiting heb je de schoenen binnen een mum van tijd aan en weer uit, en je ritst zo een extra waterdichte flap over je vetering, zodat er geen druppeltje (spat)water je schoenen binnendringt. De schoen is compatibel met klick-pedalen en biedt dankzij de brede klittenbandsluiting op je enkels extra stabiliteit – voor een uitstekende grip en een hoog loopcomfort.

De Moab All Mountain fietsschoenen trek je aan als je méér wilt doen dan alleen fietsen. Het zijn oogwaardige, robuuste leren schoenen die je tegen elk weer beschermen en je een perfecte grip op je pedaal bieden door het gegradueerde hexagon-profiel samen met de zachte SUPtraction® Flat-rubbermix. Ben je op locatie aangekomen en ga je aan de wandel of klim? Dan werkt het hexagon-profiel van de schoen als een soort weerhaakjes die zich bij het lopen in de grond verankeren voor een enorm sterke grip. Ook is de schoen verstevigd met een extra teen- en hielkap die je beschermen tegen over het hoofd geziene stenen en andere obstakels waar je tegenaan kan stoten

Moab All Mountain

Minaki II

Stap 3: Het Bike gezichtsmasker

Het voorbinden van een dunne bandana is in streng winterweer lang niet genoeg om je gezicht te beschermen – en dus trek je voordat je de deur uitgaat het Bike gezichtsmasker over je hoofd. Zo gemaakt dat het winddicht is, isoleert en via de perforatie bij de mondopening ademhalingsbescherming biedt, maar toch aangenaam ademend blijft. Zelfs de beruchte Hollandse tegenwind kan je met dit masker op niet deren!

Stap 4: Stilstaan bij milieubescherming

Dit zou eigenlijk stap 0 moeten zijn, iets dat vanzelfsprekend is en plaatsvindt ver voor het moment dat je op de fiets stapt. VAUDE werkt er al tijdens het productieproces aan om de impact op de natuur zo klein mogelijk te houden. Het merkt vindt dat milieuvriendelijk ondernemen en de textielbranche prima samen kunnen gaan – en laat dat zien door zeer hoge duurzaamheidseisen aan zijn producten te stellen. Zowel de Posta thermojas als de Minaki II fietsschoenen, de Moab All Mountain fietsschoenen en het Bike gezichtsmasker dragen het Green Shape-label, dat certificeert dat het product milieuvriendelijk is geproduceerd uit duurzame materialen. In de wintercollectie voor 2021/22 is de helft van de producten al gemaakt van biobased of gerecyclede materialen, en daar stopt het niet: VAUDE blijft zich inzetten om steeds meer producten tot deze groep te kunnen rekenen en bouwt er naartoe om geheel klimaatneutraal te produceren.

OVER VAUDE

VAUDE maakt functionele en innovatieve producten voor activiteiten in de berg- en fietssport. Als duurzame en innovatieve outdoorfabrikant levert VAUDE een bijdrage aan het verbeteren van de wereld zodat de mens van morgen kan genieten van de natuur met een schoon geweten. Daarmee zet dit familiebedrijf wereldwijd ecologische en sociale standaarden. VAUDE (uitgesproken als [fau’de]) staat voor milieuvriendelijke producten welke op eerlijke wijze zijn gefabriceerd. In het hoofdkantoor vlakbij het Zuid-Duitse dorp Tettnang biedt het bedrijf werk aan ongeveer 500 mensen.


Wil jij op de hoogte blijven van al het nieuws omtrent elektrische fietsen? Houd dan de nieuwspagina van Electrified in de gaten! Benieuwd naar routes, tips & tricks en nog meer leesvoer? Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Electrified E-Bike Magazine en volg ons op Facebook en Instagram!

 van