11-11-2020 - Nieuws, Wielrenblad

De nieuwe Urge helmen uitgelicht

De nieuwe collectie van Urge zit vol vernieuwingen. Zo zijn er maar liefst drie nieuwe modellen toegevoegd aan de collectie, waaronder Papingo, de allereerste weghelm van Urge. Daarnaast introduceert Urge haar nieuwste technologie om helmen nóg veiliger te maken: ERT – Energy Reduction Technology. De nieuwe Urge All-Air is de eerste helm waarbij het systeem is toegepast. In dit artikel lichten we de drie gloednieuwe modellen uit.

Urge Papingo

Van bospaden naar de weg – na de gravelhelm, de Tourair, was het een kwestie van tijd voordat Urge een weghelm zou produceren. Urge heeft alle kennis gebruikt om een helm te ontwikkelen voor de racefietsers. Het resultaat mag er zijn: een functionele en veilige weghelm met een stoere ‘road-look’, de Papingo.

Urge heeft zich bij de ontwikkeling van de Papingo voornamelijk gericht op goede bescherming en ventilatie. Zo is de helm voorzien van 15 ventilatiegaten voor voldoende koeling van het hoofd. Daarnaast is de schaal gemaakt van gerecycled EPS en de bevestiging van gerecycled PET. De helm heeft een gewicht van 285 gram en kost €79. 

Urge Papingo
 • Eerste weghelm van Urge
 • Stoere road-look
 • 285 gram
 • Goede bescherming en ventilatie
 • Adviesprijs: €79

Meer weten over de Papingo? Klik hier!

Urge All-Air

De Urge All-Air is dé ideale mountainbikehelm en de nieuwe bestseller in het uitgebreide assortiment van Urge. De helm is perfect voor alle liefhebbers van XC, trail, enduro en all-mountain – eigenlijk alle disciplines waar geen Full Face helm nodig is. De helm is ontworpen met oog op uitstekend comfort en goede ventilatie. Met 21 ventilatiegaten blijft het hoofd altijd koel.

Ook aan extra veiligheid is gedacht. De All-Air is namelijk de eerste helm waarbij gebruik is gemaakt van de nieuwste technologie ontwikkeld door Urge zelf: ERT – Energy Reduction Technology. Tijdens de impact van een val is het cruciaal om de energie die hierbij vrijkomt zoveel mogelijk te absorberen, zodat het hoofd beschermd blijven. ERT doet precies dat: het zorgt voor een vermindering van 20% van de energieoverdracht van de impact naar de hersenen, vergeleken met een standaard EPS-schaal. Testresultaten laten ook zien dat ERT de rotatiebeweging van de hersenen tijdens de impact vermindert. De Urge All-Air met ERT ligt in de winkel voor €109. Er is ook een variant zonder ERT – deze kost €89.

Urge All-Air
 • Nieuwe bestseller van Urge
 • Dé ideale mountainbikehelm
 • Met ERT – de nieuwste technologie van Urge
 • Adviesprijs: €89 (zonder ERT) en €109 (met ERT)

Meer over de All-Air lees je hier.

Urge Deltar

Sommige parcours vragen om meer bescherming, maar een Full Face helm kan flink in de papieren lopen. Gelukkig is daar de Urge Deltar: de prijsbewuste Full Face helm die de rijder volledige bescherming biedt. Perfect voor een bezoek aan het bike park, downhill parcours of BMX track. De Deltar, opvolger van de Drift, staat voor het beste comfort en goede looks voor een aangenaam lage prijs. De Deltar kost €89.

Urge Deltar
 • Full Face helm
 • Perfect voor downhill, BMX of het bikepark
 • Beste comfort voor een lage prijs
 • Adviesprijs: €89

Klik hier voor meer informatie over de Delta.


De nieuwste uitgave van Wielrenblad kun je bestellen in de Soul Webshop. Losse exemplaren zijn ook weer verkrijgbaar in de betere boekhandels. Ook is Wielrenblad #4 2020 beschikbaar in de Soul Kiosk App. Wil je voortaan geen nummer van je favoriete magazine meer missen? Word dan snel abonnee van WielrenbladDan ontvang alle nummers als eerste in je brievenbus en profiteer je van alle voordelen voor onze trouwe abonnees. Bovendien houd je ook meer tijd over voor je volgende tocht!

 van