12-07-2018 - Windsurfen, Nieuws, Leesvoer

De Slag om Domburg 2018

Aeolus, de zoon van Poseidon die door Zeus werd aangesteld als de bewaarder van de winden, bracht al twee geslaagde edities van de Slag om Domburg naar Zeeland. Op zaterdag 25 augustus 2018 zal de organisatie van de Slag een eredienst houden om de windgod te eren. De surfspot zal die dag worden omgetoverd tot partyzone waar jong en oud kunnen rekenen op een dag vol vermaak. Medeorganisator Patrick van Iersel vertelt.

Woord & beeld Patrick van Iersel

Surf Party 25 augustus
Zoals voorgaande edities starten we om 11:00 uur met een beach clean up waar de handen uit de mouwen worden gestoken om ons mooie strand en duinen te bevrijden van afval. Vorig jaar kwamen we handen en voeten te kort om deze klus te klaren en bij deze dan ook een oproep om massaal aan te melden om mee te doen met deze clean up. Na afloop van de clean up slingeren we om 15:00 uur de BBQ aan want van al dat strandjutten krijg je honger en vooral ook dorst! Natuurlijk is ons feestje vrij toegankelijk en vooral gratis, maar wil je meedoen met de BBQ kun je beter via info@deslagomdomburg.nl reserveren. Voor je het weet gaat er iemand anders met je lapje vlees of visstick er vandoor!

Na de BBQ is het tijd voor een feestje. Niet zomaar een feestje, ik heb zelfs vernomen dat er een ceremoniemeester is aangesteld om een surfhuwelijk te bezegelen. Zonder al teveel te verklappen, voor jong en oud is er van alles te beleven, maar niets staat je in de weg om je eigen speelgoed “SUP-boards, wind-en golfsurfgear in je surfbus te laden.

Mocht je nog muzikale ambities hebben neem dan je akoestische gitaar mee want dit jaar gaat DSOD los met “acoustic jam sessions” en wie weet start hier je muzikale carrière! Onze surfmaat singer/songwriter Olaf Sinke (Solof) was vorig jaar al te gast bij DSOD en bracht met kampfire memoires het publiek in vervoering. Het feestje zal lekker doorgaan tot in de late uurtjes en voor de liefhebbers hebben we weer plaats gereserveerd op onze campingflight to Domburg. Op kruipafstand van de feestlocatie kun je met je tent of camper een nachtje bij ons logeren.

De wedstrijd
En dan natuurlijk is het wachten op de grote dag….. Vanaf 25 augustus is het aftellen naar de dag dat Aeolus ons wind gaat brengen om de slag der slagen te houden. De Slag om Domburg zal alleen doorgaan als er minimaal 30 knopen wind uit het zuidwesten worden voorspeld. Vanaf 25 augustus is het wachten op de storm der stormen. We houden we de weersverwachtingen van dag tot dag nauwlettend in de gaten en de spanning zal met de week toenemen.
Ook dit jaar zijn er slechts 48 tickets voor de Slag om Domburg verkrijgbaar, dus vol is vol. Net als vorige edities zal er weer een run zijn op deelname tickets, dus wil je erbij zijn volg dan nauwlettend de berichten en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Hot, hot, hot
Onze reporter Pim van der Borgt zal tijdens het Gran Canaria Wind en Waves tour van de PWA in Pozo aanwezig zijn om talent te scouten voor de Slag. Vorig jaar al stonden Domburg locals als Eric de Landmeter hun mannetje tussen grote namen uit de PWA als Leon Jamaer, die de Slag 2018 uiteindelijk wist te winnen. Ben jij ook benieuwd waar hij mee thuiskomt, check dan onze website of social media.

Stay tuned!

Meer informatie over DSOD is te vinden op onze nieuwe website www.deslagomdomburg.nl

Surfparty: free – gratis
Thema; Hawaii
Best dressed chicken in town gets a free beer!
Camping; 5 euro
Bring your gitar and gear!

info@deslagomdomburg.nl
Organisatie DSOD

 van