09-12-2019 - Windsurfen, Nieuws

Defi Wind Japan 2020

Sluit je aan bij Antoine Albeau, Pierre Mortefon en Björn Dunkerbeck in Miyako!

Van 1 t/m 4 februari zal Miyakojima de tweede Defi Wind Japan hosten. 150 windsurfers worden verwacht voor de long distance races die plaatsvinden in de droom lagoon in de Okinawa province van dit Japanse eiland. Naast windsurfen, zullen de deelnemers een uitzonderlijke ervaring beleven in contact met de lokale cultuur en de windsurf supersterren die aanwezig zullen zijn bij het event. Pak jij je kans om samen met onder andere Antoine Albeau, Pierre Mortefon, Björn Dunkerbeck en andere windsurf supersterren deze unieke ervaring te beleven? Ga jij proberen om een van de gekwalificeerde plekken te pakken op de Defi Wind Japan en jezelf te kwalificeren voor de Defi Wind superstars (€50.000 prijsgeld) samen met de legendes? Alle informatie vind je de registratie guide die je nu kunt downloaden.

Defi Wind Japan 2020

Een korte samenvatting

  • Defi Wind Japan is weer terug van 1 t/m 4 februari in Miyakojima.
  • Defi Wind Japan houdt zich aan het orriginele Open Pro-Am lange afstanden winfsurfing concept. Iedereen is welkom!
  • Registraties zijn open en de registratie handleiding is nu hier beschikbaar.
  • Antoine Albeau, Björn Dunkerbeck, Pierre Mortefon, Delphine Cousin, Quita Offringa, etc zijn al bevestigd!
  • Nieuw voor 2020: Defi Wind Superstars invitational van 6 t/m 8 februari met 24 windsurf sterren en 8 gekwalificeerde rijders van Defi Wind Japan.
  • De beroemde en orriginele Defi Wind Gruissan (Frankrijk) zal plaatsvinden van 21 t/m 24 mei. Registraties zijn open vanaf 20 februari.

Bekijk hieronder de video van Defi Wind Japan 2019:

Twee events achter elkaar voor deze tweede editie!

Bouwend op het succes van de eerste editie, wordt er in 2020 een tweede event toegevoegd aan de Defi Wind Japan; the Defi Wind Superstars. Loyal to its roots, zal het Defi Wind team de beste Japanse riders laten strijden tegen de windsurf supersterren op de ultra long distance.

The defi Wind Japan verwelkomt Superstars

Zoals gewoonlijk, zullen pro windsurfers en amateurs samen de long distance courses gaan varen. 150 riders worden verwacht op het paradijselijke eiland Miyakojima. Rabbit Starts en makkelijke courses zullen ervoor zorgen dat amateurs zichzelf kunnen meten naast de pros op het water, maar ook kunnen ze hun passie delen op het land terwijl ze de fascinerende Japanse cultuur beleven. Maar dit jaar zal Defi Wind Japan op een andere manier eindigen, een nieuw event is namelijk toegevoegd aan het schema. Naast deze toevoeging zal Defi Wind Japan de 8 dapperste strijders uitnodigen om mee te doen aan de Defi Wind Super Stars challenge!

Dit nieuwe event voor 32 riders zal plaatsvinden van 6 t/m 8 februari in Miyakojima. De 8 gekwalificeerde riders van de Defi Wind Japan zullen gaan strijden tegen de 24 windsurf super sterren en proberen hen te verslaan voor €50.000 prijsgeld. ntoine Albeau, Björn Dunkerbeck, Matteo Iachino, Pierre Mortefon, Delphine Cousin, Sarah Quita Offringa, Nicolas Goyard zijn al aangekondigd.

Defi Wind Japan 2020

Mis de 20e verjaardag van de Defi Wind Gruissan niet!

Dit jaar wordt het grootste windsurf event in de wereld 20 jaar! Mis de kans niet om samen met 1000 windsurfers dit feestje te vieren. Defi Wind Gruissan gaat om om uitdagingen. De lokale wind – de Tramontana- is een van de meest krachtige winden in de wereld. Deze race is 40 km lang inclusief 3 jibes en milometers lang speed reaching langs het strand. Pros en amateurs zullen samen op dezelfde plek starten. Stel je voor: meer dan 1000 windsurfers die samen starten en racen naar dezelfde boei…..10 km verderop. Elke windsurfer zou dit in ieder geval een keer in zijn leven moeten ervaren en liever elk jaar. Sommige windsurfers zullen strijden voor de top positie, sommige niet, maar iedereen komt voor de ‘Sharing passion’ sfeer.

Vergezel de Defi Wind Fruissan in Frankrijk van 21 t/m 24 mei! online registreren kan vanaf 20 februari via de website www.defiwind.com.

Voor meer windsurf nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk opRidersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Motion en volg ons op Facebook en Instagram!

 van