10-03-2021 - Windsurfen, Nieuws

Duotone 2021 F_PACE Release

Foilsailing is populairder dan ooit en ontwikkelt zich snel. Ondertussen zorgt, naast de klassieke foilriding, foilstyling als speelse variatie met een duidelijke neiging naar freestyle voor veel spanning en onbegrensde mogelijkheden.

Beide “playgrounds” stellen specifieke eisen waaraan gewone fin sails niet kunnen voldoen. Dit is precies waarom de volledig opnieuw ontworpen F_PACE range bestaat uit twee verschillend ontworpen modellen, die tot maat 5.8 duidelijk worden omschreven als F_PACE STYLE en 6.4 en 7.4 als F_PACE RIDE. Maar beide ontwerpen hebben één ding gemeen: ze zijn verrijkt met ontelbare, foil-specific ontwerp kenmerken die een beslissende invloed hebben op de prestaties en resulteren in buitengewone kenmerken in hun respectieve spectrum.

Slechts 4 (STYL) of 4 3/4 (RIDE) battens, een superkorte giek, een verminderde luff curve en het brede Dacron luff panel vormen samen een gunstig zacht en zeer licht foil sail. De hoge aspect outline met gereduceerd bovenoppervlak komt perfect overeen met de lage waterbestendigheid van de hydrofoil en de nauwelijks aanwezige zijwaartse krachten. Met minder beweging in de top, blijft de rig stabiel over het board, voor maximale controle en toch zeer reactief. De foot sluit perfect aan op het deck en maakt extreme windhoeken mogelijk, vooral op de F-PACE RIDE met de foot batten – maar dankzij de extreem concave omtrek zonder enige negatieve invloed op het rijgedrag! De nieuwe, extern toegevoegde SLEEVE INDUCERS combineren het beste van twee werelden: supersnelle rigging en de rotatie van een no-cam sail gecombineerd met de geoptimaliseerde aerodynamica van een cam sail. Samen met de tight leech laten ze de F_PACE zelfs bij het minste briesje vliegen. Mocht het echt nodig zijn om te pompen, dan zorgt de lage sail foil tension direct voor voortstuwing en effectieve versnelling.

Vooral bij de F_PACE STYLE zorgen de extreem korte giek, 4 super makkelijk draaiende battens en het lage gewicht voor een speelse handeling die moeilijke manoeuvres en bewegingen vragen: veel voortstuwing, minimaal zwenkgewicht en – indien nodig – spontaan aan en uit. Dit maakt ze ook de ideale metgezel voor winderige dagen.


Word abonnee van Soul Magazine zodat je het nieuwste magazine als eerste ontvangt en geen artikel hoeft te missen. De nieuwe uitgave van Soul is ook los te bestellen via de Soul Webshop of in de betere boekhandels. Volg Soul Magazine op Facebook en Instagram!

 van