26-11-2020 - Nieuws, Wielrenblad

Eurosport Nutrition Recovery Shake voor snel herstel

Eurosport nutrition breidt haar assortiment sportvoeding uit. Een geheel nieuw product is de Eurosport Nutrition Recovery Shake, bedoeld voor snel en optimaal herstel. Daarnaast komt het merk met de Multi Pack Gel, een veelzijdige mixverpakking met acht Energy Gels.
 
De Recovery Shake met een 5:1-formule (de verhouding tussen koolhydraten en eiwitten) is een kwalitatief hoogstaand product in poedervorm, specifiek ontwikkeld voor duursporters. Gemengd met bijvoorbeeld water of melk voorziet deze herstelbevorderende shake het lichaam direct na een intensieve inspanning van essentiële voedingsstoffen. Het gaat hierbij om een mix van koolhydraten, mineralen en eiwitten waarvan wetenschappelijk én in de praktijk is aangetoond dat deze het herstel maximaliseert. Alle ingrediënten hebben een natuurlijke basis.

Het R&D-team van Eurosport nutrition heeft in de nieuwe Recovery Shake Peptopro® verwerkt. Peptopro® is een mix van wetenschappelijk ontwikkelde peptiden, oftewel kleine eiwitdeeltjes. Ze bevatten alle twintig aminozuren die nodig zijn voor herstel en de synthese van spiercellen. Doordat de deeltjes zo klein zijn, absorbeert het lichaam ze snel en bieden ze een effectieve werking. Het lichaam is zo nog sneller klaar voor de volgende training of wedstrijd.

De Eurosport Nutrition Recovery Shake is er in de smaak Strawberry. Deze eerste smaakvariant is gekozen op voorspraak van diverse (oud-)topsporters uit verschillende sportdisciplines die hebben bijgedragen aan de ontwikkeling. De Recovery Shake is vanaf nu verkrijgbaar bij betere off- en online sport- en fietsspeciaalzaken. De consumentenadviesprijs bedraagt 16.99 euro.

Eurosport nutrition lanceert tegelijkertijd de Multi Pack Gel. Dit is een mixverpakking met in totaal acht Energy Gels. Het gaat om twee stuks Energy Gel + Magnesium van zowel de Peach- als Strawberry-variant. Daarnaast zitten er twee maal twee Energy Gels + Caffeine in de verpakking. Deze hebben de smaakvarianten Cola en Raspberry. De Multi Pack Gel is bedoeld als kennismakingspakket en heeft een adviesprijs van 12,99 euro. Voor meer informatie kun je terecht op de website van Eurosport Nutrition.

 van