29-06-2023 - Wingfoil magazine, Nieuws

F-ONE en Duotone ondertekenen CWC octrooilicentieovereenkomst

F-ONE en Duotone hebben vandaag een overeenkomst aangekondigd waarbij Duotone de rechten krijgt om het Compact Wing Concept (CWC) octrooi van F-ONE te gebruiken. Raphaël Salles, oprichter en CEO van F-ONE, zei: “Na bijna 30 jaar continue innovatie in de watersportindustrie heeft F-ONE meerdere waardevolle octrooien ontwikkeld. We zijn verheugd om ons CWC-octrooi te delen met een merk als Duotone via deze overeenkomst. Deze wederzijdse erkenning van de waarde van intellectueel eigendom toont duidelijk aan dat beide bedrijven elkaars werk zeer respecteren en streven naar een positieve cyclus van onderzoek en innovatie.”

Till Eberle, CEO van Duotone, zei: “In 2019 was Duotone een pionier in de commercialisering van wing foiling, gebruikmakend van de uitgebreide kennis van het merk opgedaan uit tientallen jaren van onderzoek en ontwikkeling op het gebied van kitesurfen en windsurfen. Sindsdien loopt Duotone voorop in de innovaties op het gebied van wing foiling. Onze producten en investeringen in de sport dragen bij aan de groei van de sport en inspireren rijders. Het CWC is een interessant concept om het wingen te bevorderen in lichte windomstandigheden met grotere wingmaten, waardoor rijders nog meer tijd op het water kunnen doorbrengen.”

Deze nieuwe overeenkomst weerspiegelt de kracht van F-ONE’s octrooienportfolio en investeringen in onderzoek en ontwikkeling gedurende de jaren, en zal beide bedrijven de vrijheid geven om te innoveren onder hetzelfde octrooi.

Over F-ONE
Opgericht in 1994 is F-ONE al bijna drie decennia lang een leider in de watersportindustrie. Sinds het begin staat onderzoek en ontwikkeling centraal bij dit Franse bedrijf, dat zijn innovaties heeft beschermd met meerdere octrooien zoals de Delta C-Shape en het Compact Wing Concept. De missie van F-ONE is om te creëren en te innoveren om de best mogelijke producten te bieden aan een breed publiek, met als doel de meest plezierige en opwindende sessies op het water te realiseren.

Over Duotone
Duotone verscheen in de zomer van 2018 op het toneel als een divisie van de gevestigde Boards & More Group, met meer dan 40 jaar ervaring in de watersportindustrie. Sinds de oprichting is Duotone snel uitgegroeid tot een van de toonaangevende merken in de markt. Ze zijn gespecialiseerd in de ontwikkeling van hoogwaardige producten op verschillende disciplines, waaronder kitesurfen, wing foiling en windsurfen. Duotone staat bekend om hun toewijding aan uitmuntendheid en produceert hoogwaardige en innovatieve apparatuur die voldoet aan de diverse behoeften van watersportliefhebbers. Het merk legt een sterke nadruk op onderzoek en ontwikkeling, en blijft voortdurend de grenzen verleggen op het gebied van technologie en design om superieure prestaties, duurzaamheid en een verbeterde gebruikerservaring te bereiken.

Klik hier voor meer informatie!


Kijk voor meer kitesurf nieuws, Tips & Tricks, reviews, leesvoer en de andere magazines op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Access en volg ons op Facebook en Instagram.

 van