16-05-2021 - Wingfoil magazine, Nieuws

F-ONE NIEUW PATENT AANGEVRAAGD

Light wind riding is een van de uitdagingen van de wingfoil, omdat we kracht en prestaties willen bieden in de lichtste omstandigheden. f-one moest de uitdaging aangaan, de sport en zijn specifieke kenmerken begrijpen om het juiste antwoord te bieden op de behoeften van de rider.

F-ONE presenteert het Compact Wing Concept en het Triple Strut-ontwerp waarvoor patent is aangevraagd.

Wat is de CWC?

Bijna twee jaar na de release van hun eerste Swing hebben we de ultieme manier gevonden om oppervlak aan de vleugel toe te voegen zonder in te boeten aan lichtheid en prestaties.

Het nieuwe Compact Wing Concept maakt het mogelijk om meer oppervlak toe te voegen aan een bepaalde spanwijdte. We hebben 2 stutten toegevoegd aan de bestaande en bieden de meest compacte vorm op de markt voor de grotere maten.

De twee extra stutten vergroten het wing oppervlakte zonder de lengte van de voorrand te vergroten. De trailing edge is volledig gecontroleerd en biedt veel stijfheid in de baldakijn (canopy) en een verminderde hoogte-breedte verhouding.

Omdat ze de spanwijdte van de 5m hebben kunnen behouden, hebben ze dezelfde diameter van de wingvoorrand kunnen behouden en dunnere vleugeltips kunnen aanbieden voor minder gewicht en meer manoeuvreerbaarheid.

What’s new ?

Compact vleugelconcept
Het Compact Wing Concept, waarvoor patent is aangevraagd, is een innovatie van F-ONE.
Dit nieuwe ontwerp heeft een compacte vorm, is gemakkelijk te hanteren en biedt verbazingwekkende
lichtwind riding zonder compromissen.

Drievoudige Strut
Deze unieke vleugelgeometrie met zijn twee extra struts maakt het mogelijk meer oppervlakte toe te voegen in een gegeven spanwijdte.

De belangrijkste voordelen

Vermogen
Het brede oppervlak van de vleugel laat je genieten van de meeste wind.
Het pompen is supergemakkelijk en brengt je in een mum van tijd op de planken.

Wendbaarheid
De beperkte spanwijdte maakt de vleugel zeer wendbaar gezien het brede oppervlak. Hij is ook gemakkelijk om te draaien wanneer je op het water bent.

Touch Control
De extra stutten zorgen voor een kromming in de vleugeltip. Ze vermijden op natuurlijke wijze het water, zelfs wanneer je je armen buigt. In het geval dat de vleugel het water raakt, glijden de vleugeltips gewoon en voorkomen ze dat je valt.

De CWC in de lijn
Het Compact Wing Concept is toegevoegd aan het Strike-gamma met 3 nieuwe maten.
6.0, 7.0 en 8.0 M.

 van