29-07-2015 - Surfen, Nieuws

Yannick de Jager ambassadeur Jeep

De beste golfsurfer van Noord-Europa is de Nederlander Yannick de Jager. Als ambassadeur voor Jeep rijdt de zevenvoudig Nederlands- én drievoudig Benelux-kampioen in een auto die past bij zijn way of life: de Jeep Renegade.

Geboren en getogen aan de kust in Scheveningen raakte Yannick de Jager (27) al vroeg in contact met golfsurfen. Yannick is de enige Nederlander ooit die in deze tak van surfsport indruk maakte op internationaal niveau. Topsurfers over de hele wereld roemen zijn surfing skills. Zijn erelijst zegt alles over zijn kwaliteiten: zevenvoudig Nederlands- én drievoudig Benelux-kampioen.

Naast wedstrijden is Yannick momenteel bezig met videoprojecten die binnenkort gelanceerd worden. Hij zoekt hiervoor spectaculaire locaties over de hele wereld. Jeep wilde dan ook dit uitzonderlijke talent van eigen bodem aan zich binden en de liefde bleek wederzijds. “Als kind droomde ik al om te surfen op afgelegen, lastig bereikbare stranden en plekken waar nog nooit iemand was gekomen, zegt Yannick.

“Door mijn samenwerking met Jeep is het vinden van nieuwe, onontdekte golven en surfspots in Europa een werkbare realiteit. Het gevoel van vrijheid dat je krijgt bij het behalen van je rijbewijs voel ik nu weer, maar dan enorm uitvergroot. Ik kan niet wachten om erop uit te trekken met mijn nieuwe Jeep Renegade.’’ Wij zullen Yannick zijn trips natuurlijk volgen, dus houd de website van 6|Surf in de gaten!

 van