16-06-2023 - Surfen, Nieuws

Ripstar speelt met nieuw surfkamp in op de behoeften van Gen Z

Ripstar opent komende zomer een gloednieuw surfkamp in de niet zo bekende regio Asturië, Noord-Spanje. Het is het eerste surfkamp voor jongeren tussen de 15 en 18 jaar oud dat volledig inspeelt op de unieke kenmerken van ‘Generatie Z’ surfers.

Als pioniers op het gebied van action sports reizen begrijpt Ripstar de kracht en het belang van Generatie Z. Gen Z is een groep die durft – 51% is op zoek naar avontuur op hun reizen. Ripstar creëert met het nieuwe kamp reiservaringen die naadloos aansluiten bij deze unieke reisvoorkeur.

Generatie Z-ers weten precies wat ze willen op het gebied van reizen

Gezien de aanhoudende vraag naar nieuwe en meer avontuurlijke surfbestemmingen, voegt Ripstar de locatie Celorio toe aan hun vakantieaanbod. Ze spelen hiermee in op de vraag die ze zien bij deze doelgroep, aldus Chris Knaap (Productmanager Surf). Met de nieuwe locatie richten ze ons echt op de behoeften van jongeren tussen de 15 en 17 jaar uit generatie Z, aldus Knaap. “We zien dat deze jongeren op zoek zijn naar avontuurlijke reizen die authentieke ervaringen opleveren. Dit kan vrijwilligerswerk zijn maar ook een avontuurlijke reis naar een minder bekend gebied. Gen Z is opgegroeid in een maatschappij die zich volledig bewust is van het belang van persoonlijke gezondheid, de gevolgen van de financiële crisis en de effecten van klimaatverandering. Als het gaat om prioriteiten stellen, zien zij ‘reizen en de wereld zien’ als belangrijkste doel om hun geld aan uit te geven”.

Hét surfkamp in Spanje voor jongeren

Ripstar speelt in op thema’s als avontuur, diversiteit, duurzaamheid en gezondheid, die een grote rol spelen in de overtuiging en het reisgedrag van Gen Z. Zo draait alles op het nieuwe kamp om surfen en sportgerelateerde clinics met like-mindedjongeren. Ze koken standaard vegetarisch en houden rekening met andere dieetwensen. De ongerepte stranden hebben allemaal net een andere oriëntatie op de oceaan, waardoor elke golf overal weer anders breekt. Bovendien kun je er perfect klimmen, raften, hiken en mountainbiken in het nabijgelegen Picos gebergte. Dit maakt het de ideale avontuurlijke vakantie voor deze doelgroep. 

Een regio die langzaam het hart verovert

Nieuwe bestemmingen vindt Ripstar uit eigen ervaring, vertelt Knaap. “Onze crew trekt na afloop van het seizoen vaak met hun camper busjes door Europa, op zoek naar nieuwe plekken. We komen zelf al jaren in Noord Spanje en zo is Asturië gegroeid in onze hoofden als perfecte bestemming voor onze klanten. Afgelopen april maakten we een teambuilding trip naar Celorio. We vinden het belangrijk dat iedereen binnen Ripstar weet en voelt wat we verkopen aan onze klanten.”

De natuur is onze playground. Daar zorgen we goed voor.

Bij Ripstar dragen ze graag zorg voor de natuur en onze omgeving, dit is per slot van rekening onze playground. Zo werken ze al jaren met herbruikbare drinkflessen op hun camps, organiseren ze beach clean-ups, werken ze samen met duurzame partners en zijn alle busreizen naar de jongeren camps in de zomer en winter CO2 neutraal. “Hiermee laten we zien dat we echt naar de behoefte van onze doelgroep luisteren We zetten ons in voor belangrijke thema’s die er spelen in de samenleving. Dat geldt overigens niet alleen voor onze jongeren camps, maar ook voor onze volwassen en familie reizen in de zomer en winter”.

Meer weten over deze nieuwe bestemming? Bekijk hun aanbod dan hier.

Over Ripstar

Ripstar is een action sports reisorganisatie in Amsterdam. We organiseren high-end snow, surf en kitecamps, instructeursopleidingen, evenementen, exclusieve trips en groepsreizen voor elk niveau. Ons doel is om onze enorme passie voor de sport te delen en deelnemers te inspireren en zijn of haar potentieel te laten ontdekken. Ripstar bestaat uit een grote community van members, crew, partners en gesponsorde team riders. We creëren samen unieke reizen waarin we onze kennis, kunde en passie over de sport graag met je delen. Ga je mee op reis? #sharethestoke


Voor meer nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Soul en volg ons op Facebook en Instagram!

 van