SOUL Magazine #1 2023 – Zomer is verkrijgbaar!

Wij zijn stoked dat de allernieuwste editie van SOUL Magazine uit is! De eerste zomerse uitgave van SOUL Magazine, een extra dik bookazine vol met Ocean & Mountain content! Soul Magazine #1 2023 is vanaf 22/08/2023 hier te bestellen in de Soul Webshop.

Hét ultieme magazine voor de skiër, snowboarder, surfer, buitenmensen en buitenspelers. Degene die genieten van vrijheid, opgaan in de natuur, zoeken naar grenzen, adrenaline, rust, bewust leven en laten leven. Bestel Soul Magazine #1 2023 in de Soul Webshop! Check hieronder de highlights en inhoud van het nieuwe magazine. Word abonnee zodat je geen uitgave meer hoeft te missen en Soul Magazine extra voordelig leest!

Voor deze zomerse uitgave van Soul Magazine hebben we de beste surfspots ontdekt in het betoverende Canada, Vancouver Island. Ook is er uitgebreid aandacht voor Afrika, want dit continent heeft iets mysterieus: onontdekte breaks, indrukwekkende natuur en een diversiteit aan volkeren en culturen! Jan Bijl bezoekt Mexico en surft de rechtse pointbreaks rond Salina Cruz, in de provincie Oaxaca.

Nitro rijder Wang Lei kwam met het idee voor een expeditie naar zijn thuisland, China. Xijnjang is een onbekend gebied met bergtoppen van meer dan 4000 meter, een regio die niet eerder bezocht was door snowboarders. De Duitse avonturiers Jochen Mesle en Max Kroneck hebben een voorliefde voor skien en fietsen, en in 2022 vertrokken de mannen voor een nieuw sneeuw avontuur: Balkan Express.

Canada – Vancouver Island

Geruchten over mysterieuze en moeilijk bereikbare golven gonzen door de cabin terwijl de regen het dak teistert. Onder het genot van een goed glas Whisky, in de hoop dat het de tongen wat losser maakt, proberen we meer informatie in te winnen onder de locals. Maar als we willen scoren is het aan ons om erop uit te trekken, om zelf de kust te onderzoeken in de hoop iets van de magie te ontdekken.

China – Altaj

Nitro rijder Wang Lei kwam met het idee voor een expeditie naar zijn thuisland, China. Hij vertelde over een plek in de regio Xijnjang met bergtoppen van meer dan 4000 meter, een plek die niet eerder bezocht was door snowboarders. Er komen bleek geen sinecure, het ligt werkelijk in de middle of nowhere. Op de grens met China, Rusland, Mongolië en Kazachstan.

Afrika – Noord Westelijke Sahara

De afgelopen 25 jaar ben ik als fotograaf gevallen voor mijn thuiscontinent Afrika. Vanaf de eerste keer dat ik een camera oppakte en door de zoeker keek, kwam Afrika in beeld. En sindsdien kan ik mijn ogen, en camera, er niet meer van af houden. Afrika heeft iets unieks, van noord naar zuid en oost naar west, Afrika voelt anders dan welke plek op aarde. Afrika heeft iets mysterieus: onontdekte breaks, indrukwekkende natuur, een diversiteit aan volkeren en culturen, maar bovenal ruimte en vrijheid. 

Balkan Express

De Duitse avonturiers Jochen Mesle en Max Kroneck hebben een voorliefde voor skien en fietsen. Na het succes van hun Ice & Palms expeditie en film uit 2018, een ski- en bikepack trip vanaf Duitsland dwars door de Alpen naar Nice, begon het eind 2021 weer te kriebelen. Eind januari 2022 vertrokken de mannen voor een nieuw avontuur: Balkan Express.

Salina Cruz – Jan Bijl

Wie Mexico zegt, zegt: Taco’s, tequila, corrupte agenten, drugskartels, Maya tempels, maar natuurlijk ook goede surf! Fotograaf Jan Bijl is in elk geval fan. Sinds zijn eerste bezoek in 2010 kwam hij er beerdere malen. Om te werken, maar vooral ook om zelf te surfen. Met stip op een staan de rechtse pointbreaks rond Salina Cruz, in de provincie Oaxaca.

Inhoud

 • 8. Canada – Vancouver Island 
 • 20. Mexico – Salina Cruz 
 • 34. From Down Under  
 • 36. Gear – Stuff We Like  
 • 44. Zuiver Water 
 • 46. China – Altaj 
 • 64. Aloha Spirit – Olukai 
 • 66. Afrika – NWZO
 • 96. Surf’s Up – Yes 
 • 98. Nederland – Ydwer van der Heide 
 • 112. Europa – Balkan Express 

Meer lezen?

Bestel Soul Magazine #1 2023 in de Soul Webshop! Check hierboven de highlights en inhoud van het nieuwe magazine. Word abonnee zodat je geen uitgave meer hoeft te missen en Soul Magazine voortaan extra voordelig leest!

 van