01-03-2017 - Surfen, Nieuws

Grant Baker is de big wave World Champ

Grant “Twiggy” Baker is de 2016/2017 Big Wave Tour World Champion. Afgelopen dinsdag 28 februari sloot het seizoen, waardoor Baker officieel zijn titel kon vieren.

Voor Baker is dit niet de eerste keer dat hij zich Big Wave Champion mag noemen. In 2013 ging hij ook al aan de haal met de titel. De winst van Baker kwam niet geheel als een verrassing. Hij won het eerste event in Puerto Escondio Mexico, waardoor hij gelijk aan kop ging. Tijdens het tweede event in Maui pakte hij de derde plaats. En ook tijdens de Nazaré challenge liet Baker zijn consistentie zien door de halve finale te bereiken. Uiteindelijk eindigde hij met een totaal van 25.018 punten, waardoor hij Pedro Calado met 3.000 punten voorbleef. Greg Long werd uiteindelijk derde.

“Om wederom de Big Wave Tour kampioen te zijn betekent heel veel voor mij. Ik heb er dit jaar heel veel tijd en moeite ingestoken en het is geweldig dat dit zich heeft uitbetaald.” Aldus Baker.

De big wave carrière van baker startte in 2003 tijdens de Red Bull Big Wave Africa, waar hij de finale wist te bereiken. Sindsdien heeft hij vele successen gekend, zoals Mavericks, Punta de Lobos en Punta Galea.

Tijdens de huldiging op 28 februari werd niet alleen Baker, maar ook Paige Alms gehuldigd. Alms schreef afgelopen november geschiedenis toen ze de Pe’ahi Challenge in Maui won en daardoor de eerste vrouwelijke Big Wave Champion werd.

Voor meer informatie over de Big Wave Tour check de volgende link.

 van