29-06-2017 - Surfen, Nieuws

Lib Tech’s Nude Bowl

Je kunt niet altijd een range aan boards met je meenemen om op de omstandigheden in te spelen. Bij Lib Tech hebben ze hier een oplossing voor gezocht en naar eigen zeggen ook gevonden. Binnenkort komen de mannen van Lib Tech met de ‘Nude Bowl’. Geïnspireerd op de snelle Bowl Serie, met wat extra volume waar nodig. Een board gemaakt voor snelheid, maar met wat extra volume.

Lib Tech noemt de Nude Bowl, een high performance board voor prestaties in gemiddelde golven en de gemiddelde surfspot bij jou in de buurt. Een ‘daily driver’ voor de moderne surfer met een agressieve stijl dus. Het board wordt gebouwd in een technologisch hoogstaande omgeving waar ook rekening wordt gehouden met het milieu.

Het board beschikt over een nieuwe constructie die magnesium, basalt en carbon combineert tot een board met de flex van een polyester board, maar mét de de duurzaamheid en levendigheid van een epoxy board. De toevoeging van magnesium zorgt voor een betere bestendigheid van impact ten opzichte van het board van vorig jaar. Er is gebruik gemaakt van een Eco-Iso constructie en de Nude Bowl is nu ook geschikt voor FCS II vinnen.

De verkoopprijs van Lib Tech’s Nude Bowl zal €729,- bedragen, de verkoop start per direct en zal eind juli geleverd worden. Meer info over de Nude Bowl vind je op de site van Lib Tech. Check ook even deze video, geschoten door de baas Mike Olson:

 

 van