29-04-2014 - Surfen, Nieuws

Mariener Sunglasses sunset sessions

Terwijl de avond valt, de zon zich nog even laat zien tussen het wolkendek, het publiek en juryleden op het strand plaatsnemen, komen de surfers, jong en oud, het strand op voor de eerste sunset session van deze week. Onder leiding van Erik Ringelberg en Kaspar Hamminga worden ze het water in gestuurd en nemen de twee bekende surfers samen met Lex Donse, als juryleden plaats op het strand.

Ongeveer 30 surfers lagen een uur in het water om te laten zien wat ze in huis hadden. Voor een aantal grommets was het inpeddelen zwaar, maar alle deelnemers hebben alle golven gepakt en op hun eigen niveau kunnen laten zien wat ze waard zijn. En niet alleen in het water werd er meegedaan aan de expression session. Op de kant maakte Jam van der Valk een uitdaging om in zijn kleding een koprol te maken in de shorebreak met als beloning een prachtige zonnebril van Mariener.

Aan het eind van de avondsessie namen Erik en Kaspar het woord om de winnaars bekend te maken. Onder hen Ties Heetvelt die eerder vandaag nog gewond raakte aan zijn neus,  maar dankzij de hulp van de lifeguards van de KNRM kon hij daarna vrij snel weer het water in. Dit weerhield hem er niet van om een goede sessie te surfen. Onder de winnaars was ook Samuel Moyal, die een classic ride had tot aan het strand. Daarnaast waren Jaas Roeper, Cedric Olivier en Quint in ’t Veld de blije winnaars van een hippe zonnebril. Van de grommets was het Jim Grootveld die jurylid Erik Ringelberg al eerder deze week had impressed met een sessie.

Na de prijsuitreiking is de zon echt onder en belooft het morgen een vette dag te worden met een skippersmeeting voor alle deelnemers in de ochtend en zullen ze allemaal stand – by  moeten blijven voor de rest van de dag. De winnaars van deze sunset session verlaten het strand met hun zonnebril, die ze hopelijk morgen op kunnen doen terwijl ze op het strand elkaar aanmoedigen als de wedstrijd weer ‘ON’ is.

_MG_0868-5

 van