17-06-2014 - Nieuws, Wielrenblad

Merida Reacto Evo is nog lichter

De zomer komt langzamerhand op gang en geldt dit gelukkig ook voor het wielerseizoen. Allereerst strijdt Wereldkampioen Rui Costa in de Tour de Suisse waar hij de afgelopen twee edities wist te winnen. Daarna zal hij zich volledig richten op de Tour de France. 

Aerodynamisch geoptimaliseerde racefietsen kunnen een wielerwedstrijd beslissen en daarom rijdt het Lampre-Merida team op deze modellen. Om ervoor te zorgen Rui Costa heeft de best mogelijke apparatuur tot zijn beschikking voor de Tour de Suisse en Tour de France heeft Lampre-Merida besloten om de Reacto Evo van Rui Costa nog verder te optimaliseren.

Race-klaar met vermogensmeting, computer, bidonhouders en pedalen, en slechts 7,25 kilogram. Door een unieke strategie van de R&D afdeling van Merida is men er in geslaagd om het gewicht nog verder terug te brengen naar precies 6,8 kilogram, het minimumgewicht dat gehanteerd wordt door de UCI.

merida_reacto_kom_full

Jürgen Falke: “Knocking almost half a kilogram off the team bike was not an easy task – but after all we are competing in cycling’s formula one”. By changing the fibre layout of both the frame and the fork and opting for as little paint as possible, the weight has been reduced by 80 grams. Another 50 grams are saved by building the aero seatpost with its integrated Di2 battery from one piece. There are only two frames of this type in existence, and due to their low weight they are dubbed the “REACTO KOM”, with “KOM” standing for “king of the mountain”.

Het streefcijfer gewicht van 6,8 kilogram zou geen haalbare doelstelling zijn geweest zonder de hulp van de leveranciers. Het resultaat is dan ook spectaculair, en niet alleen op de weegschaal. Rui Costa’s REACTO KOM komt op precies 6.8 kilo en nog steeds biedt alle aerodynamische voordelen van de REACTO EVO serie. De wereldkampioen kan uiteraard rekenen op de best mogelijke uitrusting voor het vervolg van het seizoen. MERIDA wenst hem en alle andere renners van Lampre-MERIDA veel geluk voor beiden de Tour de Suisse en de Tour de France. De zomer kan beginnen!

 van