30-04-2019 - Windsurfen, Nieuws, Magazines

Motion #1 2019 is uit!

Het allernieuwste nummer van Motion is uit! Abonnees kunnen Motion ieder moment op het matje tegenkomen en kunnen genieten van de gaafste reisverhalen, foto’s, tutorials en nieuwtjes uit de windsurfwereld. Ben jij nog geen abonnee? Bestel hem dan snel in onze webshop of word hier abonnee! Hieronder al een klein voorproefje van het nieuwste nummer.

Interview Jordy Vonk
Met zijn vierde plaats in het overall slalomklassement van de PWA van vorig jaar geldt Jordy Vonk ineens als een serieuze kandidaat voor het podium. ‘Ik ben niet het grootste talent dat rondvaart, maar ik denk dat als alle dingen samenvallen, ik wereldkampioen kan worden’, aldus Jordy.

The Longest Chase
‘Windsurfen, en dan met name de wavediscipline, is maar matig geschikt als competitiesport. Ik zou zelfs zo ver gaan door te zeggen dat het enorm ongeschikt is. Van alle sporten in de wereld is misschien alleen iets obscuurs als skijøring (jawel, dat is die sport waarbij skiërs zich op een renbaan voort laten trekken door paarden) minder geschikt als wedstrijd om behendigheid te tonen – maar aangezien paardenkracht een stuk betrouwbaarder en gemakkelijker in te plannen is dan windenergie gaat misschien zelfs deze vergelijking mank.’ Een kijkje achter de schermen van de bruutste windsurfwedstrijd die bijna niet had plaatsgevonden: de Red Bull Storm Chase 2019.

As Far As We Can
Het is negen uur ‘s ochtends, nog steeds donker, de bus is bevroren en schudt als een gek door de harde wind. We kwamen aan na zonsondergang, met een ferry die toevallig precies verscheen toen we de haven in reden, en die ons ‘s nachts naar dit kleine eilandje ver weg van het Noorse vasteland bracht. Een bestemming gekozen door ons ambitieuze social media-publiek, op onze vraag ‘where next?’ – de opties waren in één nacht zo ver mogelijk noordwaarts rijden of een omweg langs de kust. Het werd het laatste.

Uiteraard ontbreken ook vaste rubrieken als de Echte Man Test, Moments en de Flashback niet. Wil jij deze gave artikelen niet missen? Bestel Motion #1 dan snel in onze webshop of word abonnee en kies uit een van de vette gratis welkomstacties!  Ben je op een surftrip maar wil je wel al het magazine lezen? Je kunt het nummer uiteraard ook in onze Soul Kiosk App bekijken!

 

 

 

Inhoud:

8. Editorial
10. Moments
17. Tussendoor
18. Strandjutten
24. Jordy Vonk
34. Echte Man Test
36. Red Bull Storm Chase
48. Basics
52. Gallery
60. Défi Wind Japan
66. Thommen Custom
70. As Far As We Can
78. Vaarwater
80. Flashback
82. Closeout

 van