30-06-2017 - Nieuws, Wielrenblad

Nieuw: Bontrager Velocis met MIPS en BOA-sluiting

Het vlaggenschip uit de Bontrager-helmencollectie is vernieuwd en kenmerkt zich door de toepassing van de meest recente technologieën (MIPS technologie en BOA sluiting) op fietshelm gebied. Als basis is de Ballista genomen, het aero model uit de collectie, die vervolgens is voorzien van meer ventilatie.

Bescherming en draagcomfort

Het nieuwe design loopt iets dieper door dan dat van het vorige model en biedt niet alleen een betere bescherming aan de achterzijde van het hoofd, maar ook meer draagcomfort. Ook de aerodynamica van de helm verbetert erdoor, zelfs in die mate dat Bontrager durft te stellen dat de Velocis kan concurreren met echte aerohelmen. Verborgen interne luchtkanalen zorgen voor de nodige verkoeling en maken van de Velocis MIPS de perfecte keuze voor lange trainingsritten of zomerse koersdagen.

MIPS

MIPS (Multi-directional Impact Protection System) is een door artsen en wetenschappers ontwikkelde technologie die je hersenen beschermen tegen de zijdelingse rotatiekrachten die zich gewoonlijk bij een val voordoen. MIPS is snel ingeburgerd geraakt in de wereld van snelle buitensporten dankzij het effectieve en betaalbare ontwerp en zit vanaf nu standaard op Velocis helmen.

BOA-sluiting

Een volledig nieuwe Boa-sluiting voor helmen maakt het mogelijk om de Velocis met één hand heel eenvoudig en heel precies vast te draaien. Boa-sluitingen doen al geruime tijd zeer goed dienst bij diverse modellen schoenen en gaan ongetwijfeld ook hoge ogen gooien als sluitsysteem bij helmen.

Nog meer extra’s

Ander praktische kenmerken waarmee de Velocis MIPS zich onderscheidt zijn de 37.5 Fit paddings en de afneembare NeoVisor, een helmklep die fungeert als koerspetje (maar dan zonder overtollig textiel onder je helm). Ook is er een nieuwe zonnebrilhouder optie waar je fietsbril veilig in past. Last but not least, de Velocis is verkrijgbaar in 5 kleuren, bij de kleurstellingen White, Red en High-vis Yellow wordt een Trek-Segafredo stickervel bijgeleverd. De overige kleuren zijn zwart en voor een specifiek damesmodel paars. De adviesverkoopprijs bedraagt € 199,99. Voor meer informatie kun je terecht op de site van Trek.


Volg jij ons al op Facebook en Instagram? Doe dat snel en wees altijd op de hoogte van het laatste nieuws! Met een abonnement op Wielrenblad ben je verzekerd van het laatste nieuws op de mat!

 

 van