26-07-2011 - Windsurfen, Magazines

Nieuwe Motion op het punt van verzenden

Heel even wachten nog, maar aan het eind van de week ligt de kers verse Motion in de winkels. Hierin een uitgebreide jutters met veel 2012 materiaal. In het kader van 40 jaar windsurfen gaan we op bezoek bij de familie Tellier a.k.a de Daltons, Vertellen 9 vrouwen over hun leven als windsurfchick en gaan we verder met de van zoet naar zout Basics, dit keer gaan we de lucht in! Uiteraard komt ook de echte man test aanbod en zijn de herintreders weer aan het woord.

 

40 JAAR WINDSURFEN: OP BEZOEK BIJ FAMILIE TELLIER

In de jaren tachtig waren ze een begrip in de Nederlandse surfscene en ver daarbuiten: de vier broertjes Michiel, Onno, Marco en Peter Paul Tellier uit Utrecht. Ze werden ook wel de Daltons genoemd, met moeder Maartje als Ma Dalton die haar zoons door het hele land naar wedstrijden reed. Naar eigen zeggen een ongeorganiseerd zootje, dat volop genoot en ondanks de vele overwinningen op nationale en internationale kampioenschappen het windsurfen toch vooral als een leuke hobby zag. We spraken de Telliers onder het genot van een plakje versgebakken wortelcake, omringd door plakboeken.

 

9 VROUWEN OVER HUN LEVEN ALS SURFCHICK

Surfende vrouwen worden minder serieus genomen dan mannen. In de wereld der haantjes is veel meer serieuze concurrentie en moet er harder worden gevochten. Mannen zijn competitiever, sterker en hebben meer drive en vechtlust nodig en hun surfen laat dat zien. De cutback van de gemiddelde mannelijke pro is niet te vergelijken met die van de gemiddelde vrouwelijke pro. Maar is dat iets om jaloers op te zijn? Het blijkt vooral genieten in deze mannenwereld.

 

 

Vanaf vrijdag aanstaande kan je de Motion in de boekwinkels en bij ons online kopen. Veel beter is om hem automatisch thuis te ontvangen. Wil jij de volgende motion + een welkomstcadeau naar keuze thuisgestuurd krijgen, word dan hier abonnee.

 

 van