15-03-2016 - Surfen, Nieuws

Quiksilver Gold Coast Pro round 3, 4, 5

De Gold Coast Pro blijft voor verrassingen zorgen en de grote revelatie van deze editie is Stuart Kennedy de zesentwintig jarige Australiër presteert uitzonderlijk goed en weet de ene titelkandidaat na de andere te verslaan. In ronde drie moest Gabriel Medina het ontgelden. De Wereld kampioen uit 2015 verloor van Kennedy met een minimaal verschil van 0.27 punt. 

Eerder op de dag werd Mick Fanning uitgeschakeld door Sebastian Zietz. Zietz maakte in zijn heat meteen indruk met een gigantische layback snap en liet meteen de alles of niets mentaliteit zien waar hij de derde ronde mee wist te halen. Mick Fanning, die aan het einde van de heat nog materiaal problemen kreeg en daardoor met nog slechts zes minuten op de klok van board moest wisselen, was niet instaat om een goede score op het bord te zetten.

IMAGE OF STU KENNEDY (AUS) DURING ROUND 3 QUIKSILVER PRO GOLD COAST
Stuart Kennedy in actie in zijn heat tegen Gabriel Medina

Waar Medina en Fanning het toernooi al vroeg moesten verlaten stoomde Filipe Toledo met groot gemak door naar de vierde ronde van het toernooi. De Braziliaan noteerde een score van 16.60 en was daarmee veel te sterk voor de pas 23 jarige Ryan Callinan.

De Souza nam het op tegen Mikey Wright. Waar beide surfers veel golven wisten te pakken trok Adriano de Souza aan het langste eind. De Souza noteerde voor zijn laatste golf een 9.27.

John John Florence rekende in zijn heat af met Michel Bourez door op een prachtige golf te eindigen met een fantastische air. John John werd door de jury beloont met een 9.23.

Verder wisten de rookies Conner Coffin, Caio IBelli en Kanoa Igarashi respectievelijk Italo Ferrera, Josh Kerr en Jeremy Flores te verslaan.

IMAGE OF JOHN JOHN FLORENCE (USA) DURING ROUND 4 QUIKSILVER PRO GOLD COAST
John John Florence

Ronde 4
In ronde vier stoomde de Braziliaanse trein genaamd Filipe Toledo verder. Hij zette een monster score op het bord van 19.20. Naast een 9.20 wist hij de eerste 10 van het seizoen neer te zetten. Zijn tegenstanders Joel Parkinson en Conner Coffin zullen in ronde vijf moeten strijden om een plaats bij de laatste acht.

Matt Wilkinson versloeg in heat twee regerend wereld kampioen Adriano de Souza, terwijl Kolohe Andino Adrian Buchan en Sebastian Zietz voor wist te blijven. Laatst genoemde wist nog wel een 9.00 te scoren. John John Florence was op zijn beurt net te sterk voor Kennedy en Igarashi.

Ronde 5 
Joel Parkinson laat dit toernooi zien weer in goede vorm te verkeren. In ronde vijf zette hij met 16.07 Caio Ibelli aan de kant. In de eerste heat van de kwartfinale zal Parko het opnemen tegen Filipe Toledo, die hem in ronde vier nog wist te verslaan.

Adriano de Souza krijgt ook kans op revanche tegen Matt Wilkinson. De Souza won de heat van Conner Coffin. Coffin wist vroeg in de heat knap een 8.00 te score maar kon gedurende de heat geen goede back-up golf vinden om deze te ondersteunen. De Souza wist hierdoor met een 7.33 en een 6.43 de heat te winnen.

IMAGE OF ADRIANO DE SOUZA (BRA) ADVANCING INTO SEMIFINALS QUIKSILVER PRO GOLD COAST
Adriano de Souza in actie tijdens ronde 5

Adrian Buchan nam het in heat drie op tegen Kanoa Igarashi. Buchan wist maar drie golven in de heat te pakken, twee golven waren goed genoeg om zijn punten totaal op 16.04 te zetten. Dit was genoeg om Igarashi te verslaan. Buchan neemt het in de kwartfinale op tegen Kolohe Andino.

Heat vier ging tussen de mannen die Mick Fanning en Gabriel Medina wisten uit te schakelen. Kennedy wist in deze confrontatie te winnen van Sebastian Zietz. Kennedy laat dit hele toernooi al zien in goede vorm te verkeren. Is hij de man die Filipe Toledo kan stoppen?

Heeft u de eerste of tweede ronde gemist lees dan hier het verslag. Voor meer highlights, nieuws en de livestream van het evenement kunt u terecht op de website van de World Surf League.

(FOTO CREDIT : © WSL/ Cestari)

 van