15-06-2011 - Surfen, Nieuws

Quiver: Johan de Niet

In elke uitgave van 6|surf magazine word de Quiver van een Nederlandse surfer uitgelicht. Dit keer beschrijft Johan de Niet zijn boards.

Johan de Niet (185 cm./ 83 kg./ 28 jaar)

Van links naar rechts:

Bufo 6’3” x 18” 1/2 x 2” 3/16
Een super board, geshaped door Mark Phipps, voor alles wat een beetje hoogte heeft. Misschien niet iets voor in Nederland, maar ik heb er veel goede sessies op gehad in Frankrijk en Australië.

Pukas 6’0” x 18” 2/5  x 2” ½
Dit board heb ik van mijn zusje gestolen. Doet het goed wanneer de omstandigheden hier epic zijn, maar in de praktijk meer iets voor in Frankrijk. Mijn laatste foto in 6 surf mag. (nr. 4 2010) was op dit board.

Dahlberg 6’2” x 18” 1/2 x 2” 3/16
Een bijzonder board, al was het maar omdat ik hem van Joel Parkinson heb gekregen toen ik bij hem thuis in Snapper Rocks was. Een echte alleskunner, van twee voet slob tot zes voet barrels.

Jeff Johnson (afmetingen onbekend)
Mijn gun, voor de dagen die er toe doen!

Nirvana (afmetingen onbekend)
Dit board is geshaped door een vriend van me in Australië. Ideaal voor kleine golven dankzij de diepe dubbele concave.

Tokoro 6’9” x 18” 7/6 x 2” 5/16
Een board met een verhaal. Hij was van de Australische pro surfer Phil Macdonald. Met dit board heeft hij samen met een maat een lijk uit het water gehaald op Log Cabins, Hawaï. Hij wilde hem niet meer hebben en gaf hem aan mij. Hij is nog in reparatie en ik heb er dan ook nog nooit op gesurft.

Potzz (afmetingen onbekend)
Deze plank kreeg ik een jaar of zes geleden van Martin Potter. Ik had zojuist twee boards gebroken op Hossegor toen ik hem tegenkwam. Of ik een board nodig had? Yes I do mate! Een extreem snel board.

Firewire 6’1” x 18” 1/2  x 2” 3/16
Overgenomen van Mark Platenkamp van Hoodlamb. Het board komt uit een winkel die over de kop is gegaan. Een super board dat het goed doet in de meest uiteenlopende golven.

Nirvana (afmetingen onbekend)
Dit is wel mijn meest favoriete board. Hoewel hij speciaal voor mij gemaakt is, weet ik eigenlijk niet eens de maten haha… Met dit board stond ik twee jaar terug op de cover van 6 Surf Mag. in een stevige barrel in Les Landes.

Bufo 6’0” x 18” 1/2 x 2” 3/16 Hydroflex
Zoals eigenlijk alle boards van Bufo een onwaarschijnlijk snel ding die extreem responsive is.

Bufo 5’5” Super charger aka The Dirty Muffin
Een te gek board voor bijvoorbeeld niet te hoge holle pointbreaks. Werkt ook heel goed om mee te trashen in de shorebreak.

 van