24-08-2011 - Surfen, Nieuws

Quiver Jord Fortmann

In elke uitgave van 6|surf magazine word de Quiver van een Nederlandse surfer uitgelicht. Dit keer beschrijft Jord Fortmann zijn boards.

Foto: Melchior van Nigtevecht
Tekst: Jord Formann (175 cm./ 75 kg./ 25 jaar)

Van boven naar beneden:

Pearson Arrow Josh Mohr High Performance 9’0” x 22” 5/8 x 2” 3/4

Een onverwoestbare Tuflite knaller en echte allrounder. Draait makkelijk, goede noserider en, ondanks de weinige rocker, goed verticaal te surfen. 

Malcolm Campbell Bumblebee 5’7” x 21” 1/2 x 2” 1/2

Malcolm Campbell komt ieder jaar naar Newquay (UK) om daar Bonzers te shapen. De boards worden geglassed bij Nigel Semmens. Dit is een modernere versie van de originele Bumblebee. Een board voor alles van 1 ft. tot dik overhead. Te vergelijken met een twinfin van hetzelfde formaat, maar beter controleerbaar.

Lightning Bolt Gerry Lopez 6’10” semi gun

Singlefin pintail voor holle bakken. Relatief weinig rocker, maar dankzij de pintail super geschikt voor tubes en steile drops. Geeft veel snelheid als het er toe doet en peddelt makkelijk.

Malcolm Campbell Russ Short 6’6” x 19” 3/4 x 2”3/4 Bonzer

Replica van het Russ Short model uit de jaren ’70 met Bonzer 3 fin set-up en een klassieke outline. Veel volume in de neus en slank naar de tail dus makkelijk golven pakken en enorm veel snelheid down the line. Bonzers hebben over het algemeen een heel los rail-to-rail gevoel, veel drive en carven lekkerder dan wat dan ook. Ik gebruik dit board alleen als het hoog en krachtig is.

Hap Jacobs 9’6” Mike Purpus model

Op de neus is dit board subliem. Het model stamt uit de late zestiger jaren toen de focus wat minder lag op het noseriden en wat meer op het maken van turns. Hij heeft verfijnde rail en tailrocker waardoor die soepel draait.

Dutch Skateboards Classic longboard

Lekker voor even op en neer naar de winkel, af en toe een stukje downhillen, of gewoon een beetje nose rides en cross steps oefenen.

Handplaner gemaakt door Hans van den Broek

Geeft je een totaal nieuwe beleving van het rijden van een golf. Met een handplaner heb je net even wat meer snelheid en controle bij het bodysurfen.

 van