10-08-2017 - Wielrenblad, Nieuws, Leesvoer - Mikel

Review: Agu Foss Shield

De Agu Foss Shield is het broertje van de Foss. Waar de normale Foss uit twee aparte glazen bestaat, met als middenstuk de neusbrug, is de Foss Shield uitgevoerd met één grote lens. Na een aantal maanden testen kan ik zeggen dat de bril mij goed bevalt.

Door: Engel Hopman

Het rondje Markermeer stond al even op de agenda en was de perfecte situatie om de bril tijdens een lange rit te testen. In de ochtendmist zorgde het oranje glas voor scherp zicht. Al snel reden we in volle vaart over de dijken. Muggen vlogen ons om de oren. Gelukkig had de Foss er geen enkele moeite mee deze belagers af te schermen.

Een paar weken later was het tijd de bril in Frankrijk te testen. Ik had er alle vertrouwen in. De zon liet ons niet in de steek en vooral in Zuid-Frankrijk liep detemperatuur aardig op. Het waren zware omstandigheden voor de coureurs, rond de middag was het zo’n 35 graden. Ook deze keer had ik geen last van de muggen. Een minpuntje: als het echt zweten is, glijdt het neusbeugeltje naar beneden en kijk je tegen de bovenkant van de bril aan. Na terugzetten van de bril à la Laurent Fignon kon ik weer verder. Dit gebeurde een aantal keer tijdens de rit, maar tijdens deze extreme warme omstandigheden is zoiets moeilijk te voorkomen.

Er zijn drie glazen met de Foss Shield meegeleverd. In het assortiment zitten een doorzichtig, oranje en bruin glas. Ik heb het oranje glas gemonteerd. Wisselen van de lenzen geeft een soort inspector-gadget gevoel: de knop om het glas los te krijgen is vermomd als het Agu-logo. Door het inklappen van de brilpootjes komt het glas vrij en kan je deze uit het frame breken. In het begin vergt het wat lef om deze handeling uit te voeren. Gelukkig is het systeem fool-proof en raak je er snel aan gewend. Al met al is de Agu Foss Shield een betaalbare bril die de test goed heeft doorstaan.

Prijs: € 54,95
Meer info: agu.com

Wielrenblad blog: hét blog voor en door wielrenners

Naast het magazine Wielrenblad, geniet je online van het Wielrenblad blog. Dit blog wordt beheerd
door de makers van Wielrenblad, die net als jij maar wat graag op de racefiets stappen. Een magazine
en blog voor en door wielrenners dus! Hier vind je alles over wielrennen: van informatieve artikelen en
nieuws tot inspirerende verhalen, foto’s en video’s. Ontdek het zelf op ons blog!

Wielrennieuws

Voor het laatste nieuws op het gebied van wielrennen, check je onze nieuwspagina. Hier verzamelen we al onze blogs over aankomende wielerrondes, nieuwe racefietsen en andere musthaves voor fietsers. Maar ook over nieuwe of verbeterde parcoursen en fietsroutes bijvoorbeeld. Kortom: alles wat nieuw is op het gebied van wielrennen, lees je hier als eerste. Zo ook een aankondiging van de nieuwste editie van Wielrenblad natuurlijk!

Tips & tricks voor het wielrennen

Vraag jij je soms wel eens af hoeveel je moet trainen voor een wielerronde? En of het verstandig is om te fietsen als je niet helemaal fit bent of een bepaalde blessure hebt? Of ben je benieuwd hoe je jouw techniek op de racefiets kunt verbeteren? En waar moet je nou precies op letten bij de aanschaf van een nieuwe racefiets of andere benodigdheden voor tijdens het wielrennen? Het antwoord op deze – en nog veel meer – vragen, vind je in de categorie tips & tricks op ons blog!

Leesvoer voor iedere wielrenner

Zit je even niet op je racefiets, dan hebben wij wat lekker leesvoer voor je. In deze categorie van ons blog vind je interessante achtergrondverhalen over uiteenlopende thema’s. Van recente onderzoeken op het gebied van wielrennen tot interviews met bekende en minder bekende fietsers en fietsfanaten. En van nieuwe ontwikkelingen binnen de fietssport tot de mooiste fietsroutes. Met dit leesvoer vermaak jij je prima wanneer je een dag niet op de fiets zit!

Wielrenblad online

Ben jij ook altijd zo benieuwd naar de nieuwste editie van Wielrenblad? Op ons blog lees je het altijd meteen als er een nieuwe editie van ons magazine uit is. Je vindt hier een preview van een aantal artikelen en krijgt zelfs al een sneak peek in het nieuwe magazine. Bovendien geven we een overzicht van de gehele inhoud van het magazine. Zo weet je precies wat je in de nieuwste editie van Wielrenblad kunt verwachten. Ben je (nog) geen abonnee van Wielrenblad? Dan kun je de (digitale) uitgave direct via de webshop bestellen. Of word abonnee, zodat je Wielrenblad altijd als eerste op de mat ontvangt!

 van