08-01-2018 - Mountainbiken, Nieuws, Leesvoer

Review: Evoc FR Trail Team 20L

De Evoc FR Trail onderscheidt zich van de FR Enduro door flink wat extra opbergmogelijkheden, werkelijk voor alles is een vakje bedacht. In deze Team-editie zit ook op de heupband een extra vakje, wat erg handig is gebleken, vanuit hier kun je makkelijk je tooltje of je geld pakken zonder dat je je tas af hoeft te doen. Ten opzichte van de FR Enduro (1050 gram) is de tas met zijn 1300 gram wel iets zwaarder.

De tas is opgebouwd uit verschillende vakken in diverse groottes, zodat je alles mooi een plek kunt geven en de twintig liter is voldoende om flink wat mee te kunnen nemen. Ook in deze Evoc-tas zit veel ervaring verwerkt, zowel qua indeling als afwerking, alles zit op de plek waar je het zou verwachten. Onderin vind je een slim verstopte regenhoes, die mooi strak over de tas heen spant.

De tas heeft achterin een litesheet-rugbeschermer ingebouwd, die je naar wens kunt verwijderen of vervangen wanneer nodig. In ditzelfde compartiment vind je ook het vak voor het (los verkrijgbare) drinksysteem. Opvallend is dat dit achterste vak compleet rondom los geritst kan worden, waarbij je dus een losse rugbeschermer hebt, zonder rugtas. Handig als je bijvoorbeeld alleen een rugbeschermer wil dragen tijdens bijvoorbeeld wintersport.

Redacteur Bas heeft het op zich genomen om deze rugbeschermer tot het uiterste te testen, door zich van een smal stuk trail vier meter naar beneden te gooien en er met enkel een gebroken sleutelbeen vanaf te komen. Maar met een intacte rug. Zie hieronder het filmpje als bewijs.

Ticino Crash

Bas Kwaaitaal met zijn nieuwe trick op een van de trails van Ticino Turismo: de handlebar rockslab over the bars to frontflip headroll.Of kortom; een harde crash! Get well soon Bas!

Posted by UP / DOWN Mountainbike Magazine on Friday, 13 October 2017

Uitstekende tas en een mooi alternatief voor wie op zoek is naar een exclusiever kleurtje en wat ruimere opbergmogelijkheden.

Prijs € 189,95

Meer info vind je hier.

 van