12-10-2021 - Windsurfen, Nieuws, Leesvoer

Rookies & herintreders

De jeugd heeft de toekomst, maar vlak ook de oude generatie plankzeilers vooral niet uit. Op de Brouwersdam worden beide groepen op hun wenken bediend met verschillende clinics.

Brouwersdam aan de Grevelingen is een surfhotspot waar je bij bijna elke windrichting het water op kunt. Geen wonder dus dat het een kweekvijver is voor jong talent. Om jonge surfers tot 18 jaar te helpen hun talent te laten ontwikkelen heeft Zeil- & Surfcentrum Brouwersdam de Rookie Class in het leven geroepen. Zie het als een ouderwets surfklasje met nieuwerwetse leerdoelen. Van powergijp tot ‘flaka shaka boom!’, iedereen die in alle windcondities in de trapeze kan varen, waterstarten en opkruisen mag meedoen. Dat deelnemen aan de Rookie Class zijn vruchten afwerpt is te zien aan het vaarniveau van Brouwersdam-locals Tigo, Bodhi, Tijmen en Sterre, die de leraren naar de kroon beginnen te steken en langzaam zicht krijgen op de wereldtop.

Voor 310 euro per seizoen krijg je als rookie maximaal 15 zaterdagen les van de ervaren instructeurs van Brouwersdam, zo nu en dan aangevuld door pro’s als wereldkampioen freestyle Dieter Van der Eyken en Europees en vicewereldkampioen freestyle Maaike Huvermann. Elke vrijdag voor de les wordt er in de speciale whatsappgroep besproken wat er die zaterdag op het programma staat. Geen wind? Geen probleem met het no-windprogramma met een aanbod aan leuke activiteiten, low wind tricks en landtrainingen. Het seizoen wordt afgesloten met de Rookie Cup in september, een toegankelijke freestyle- en slalomwedstrijd in één, zodat iedereen een eerlijke en gelijke kans heeft met zijn of haar specialiteit.

Genoeg om naar uit te kijken dus! En nu je als rookie toch in de startblokken staat, waarom niet gelijk je vroeger zo fanatiek surfende vader, moeder, buurman, opa, oma of tante terug naar het water dirigeren zodat zij hun favoriete sport van vroeger weer op kunnen pakken? Bij de Herintrederclinic kunnen oud-windsurfers in groepsverband en in ontspannen sfeer hun skills opfrissen, om na tweeënhalf uur weer als herboren op de plank te staan. Toch wel lekker hè, dat windsurfen. Daar kan geen sportschool tegenop.

Uiteraard mogen alle cursisten gebruikmaken van de faciliteiten van Brouwersdam, zoals comfortabele kleedkamers met vloerverwarming, kluisjes en warme douches, en kunnen ze gebruikmaken van het laatste materiaal – daar kan het dus alvast niet aan liggen. Als de coronaregels het toelaten is het na je sessie bovendien comfortabel chillen op de Brouwersdam, met groot opgezet terras met uitzicht op het water en een ruime selectie drankjes, snacks en heerlijke maaltijden.

Voor meer Windsurf nieuws, windsurfen, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu Windsurf magazine en word abonnee van Motion #1 en volg onop Facebook en Instagram!

 van