28-05-2019 - Nieuws, Wielrenblad

Helden fietsen serieus geld bij elkaar tijdens Zeven voor Leven

Met een onverwacht hoog bedrag van € 163.127,- voor onderzoek om kanker eerder te zien en gerichter te behandelen is de eerste editie van Zeven voor Leven een groot succes. De 397 fietsers die zondag op 26 mei 2019 samen de uitdaging aangingen 7 rondes van 19,2 km te fietsen op een prachtig maar pittig parcours, werden als helden aangemoedigd door het toegestroomde publiek in Beek, Berg en Dal en Groesbeek.

Super sfeer

Een van de deelneemsters vertelde dat de sfeer in de eerste ronde nog relatief rustig was langs de weg, maar dat ze in het tweede rondje toeschouwers de eerste klapstoeltjes op zag zetten in Groesbeek. Langs de Holleweg kregen mensen die stilvielen spontaan een duwtje in de rug door het toegestroomde publiek.

Fietser Barry Duijndam uit Delft, die een van de hoogste donatiebedragen ophaalde: “Ik had het zwaar, zo zwaar dat ik overwoog te stoppen voor het zevende rondje. Maar de mensen die ik totaal niet kende juichten zo hard, dat ik dacht, kom op Barry, je kunt het. Dus ik heb het gehaald, echt fantastisch.”

Een vriendengroep van acht mannen reed voor de zieke zoon van een van hen. Zijn aanmoedigingen langs het zware parcours zorgden ervoor dat zij de kracht vonden om alle zeven rondes uit te fietsen. Ook op andere punten op het parcours juichte het publiek de fietsers hartstochtelijk toe, zoals op de Nieuwe Holleweg in Beek en op hoek van de Zevenheuvelenweg en de Derdebaan in Groesbeek.

Serieus geld

Ben Wijnhoven, bekend gezicht uit Groesbeek en één van de initiatiefnemers van Zeven voor Leven kijkt terug op een zeer geslaagd evenement: “Dit is pas serieus geld bij elkaar fietsen. Met 397 deelnemers zo’n groot bedrag ophalen is gewoon een onverwacht hoog resultaat. Sommige deelnemers dachten bij het passeren van hun targetbedrag van 7 keer € 77,-, ik ga gewoon even door en haalden meer dan 1000,- of soms zelfs het dubbele bedrag op, ja dan gaat het hard.” Ben kijkt alweer verder naar volgend jaar. “Laat dit het geweldig begin zijn van een lange traditie. Het is niet zomaar de zoveelste toertocht door de mooiste gemeente van Nederland, uiteindelijk gaat het erom hoeveel geld je bij elkaar kunt fietsen. Dat is in essentie waar dit evenement om draait. Want beginnende wetenschappelijke onderzoeken, die revolutionaire doorbraken teweegbrengen, worden niet betaald door overheidsgeld of verzekeraars. Die kunnen alleen van de grond komen dankzij dit soort innovatieve goede doelenacties. En ik ben enorm trots dat ik daar een steentje aan bij kan dragen.”

Elke 4e zondag van mei

Dit jaar was de eerste editie van Zeven voor Leven en dat zal niet de laatste zijn. In 2020 vindt het evenement wederom op de vierde zondag van mei plaats, op 24 mei. De inschrijving voor de 2e editie start, hoe kan het ook anders, op 07-07-2019.

 

Voor meer wielren nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines  kijk op Ridersguide.nl. Altijd up to date en vijf keer per jaar het mooiste Wielren magazine op de mat en in je broekzak? Klik dan nu hier en wordt abonnee op Wielrenblad!

 

 van