18-02-2016 - Surfen, Nieuws

SIMA bekroont Haydenshapes Hypto Krypto tot surfboard van het jaar

De Haydenshapes Hypto Krypto is tot surfboard van het jaar bekroond tijdens de SIMA Image Awards. SIMA is een jaarlijks terugkerend evenement waar de beste surf merken worden bekend gemaakt. Dit is de tweede prijs die Haydenshapes in deze categorie kan toevoegen aan haar erelijst. 

De oprichter van Haydenschapes, Hayden Cox, kwam afgelopen donderdagnacht in The Grove in Anaheim het podium op om de prijs in ontvangst te nemen. Met deze prijs kwam een einde aan een zevenjarige dominantie van Channel Islands. In de geschiedenis van de SIMA awards is Haydenshapes slechts het tweede bedrijf waarbij de boards buiten de VS in elkaar worden gezet, de prijs ‘Surfboard of The Year’ heeft gewonnen.

Hayden Cox gaf de volgende speech bij de SIMA awards na het winnen van de prijs; ‘ik ben blij om te zien dat Haydenshapes de Surfboard of the Year award aan haar erelijst kan toevoegen. Ik groeide op met het ambiëren van de merken die voor ons deze prijs wisten te winnen, dus om deze prijs zelf in de Verenigde Staten en in Australië te winnen doet mij enorm veel. Ik begon Haydenshapes toen ik 15 jaar oud was, bijna twee decennia terug en kon hier als klein kind alleen maar van dromen. Als designer ben je altijd bezig om boards te maken voor andere mensen, maar de Hypto Krypto had ik in het jaar 2007 in eerste instantie ontworpen voor mijzelf. Niets maakt mij gelukkiger om andere mensen plezier te zien beleven met mijn board’.

De Hypto Krypto is een wereldwijd succes, die over de gehele wereld stuk voor stuk uitverkocht raakt en daardoor een normale verschijning wordt op het strand. Hij heeft nu drie keer de ‘Surfboard of the year’ prijs gewonnen en blijft daarmee populair onder de surfers.

Voor meer informatie over de Hypto Krypto check je de website.

 van