Sparta lanceert nieuwe krachtige speed peddelec: d-Burst

Op 17 september keken Accell dealers via een live stream mee naar de lancering van de Sparta d-Burst. Met de introductie van de d-serie (distance-serie) richt Sparta zich op een hele nieuwe doelgroep: forenzen die de fiets als woon- werkverkeer gebruiken. De d-Burst is verkrijgbaar als e-bike en speed pedelec met wel een totale capaciteit van 1125 Wh.

Passie en vakmanschap

‘Ik ben trots op de passie en het vakmanschap waarmee de d-Burst tot stand is gekomen. Met een indrukwekkend design en smart-functionaliteiten, vergeet je de auto en gaan we de Belgische en Nederlandse markt veroveren’, aldus Sten van der Ham, Regional Director Accell Benelux.

De modellen en prijzen

Het innoverende merk voegt twee nieuwe modellen toe aan het assortiment, namelijk:

  • Sparta d-Burst M11Tb Speed – €4.299,-
  • Sparta d-Burst METB Smart Speed – €4.699,-

Dit laatst genoemde model is ook verkrijgbaar in e-bike variant met ondersteuning tot 25 km/uur.

Voordelen

Volgens Sparta bieden deze twee nieuwe speed pedelecs uitzonderlijke voordelen met zich mee. Dan heeft de fietsfabrikant het over zaken zoals de Track & Trace diefstalbescherming en het enorm uitgeruste en luxe Bosch Kiox display. Maar ook componenten als het Enviolo traploos schakelmechanisme en de carbon riemaandrijving spelen maken deze speed bikes compleet. De brede banden zorgen voor een stabiele wegligging en veel vertrouwen. Bovendien zijn Sparta’s d-Burst modellen uitgerust met een 625Wh accu, welke aangevuld kan worden met een 500Wh extended.

Sparta d-Burst Speed Pedelec

Actieradius

De accu zit bij de d-Burst modellen van Sparta geïntegreerd in het frame. De accu is makkelijk uit te nemen en zit nooit in de weg. Je kunt kiezen uit een 400, 500 of 625 Wh accu en de accukeuze is uit te breiden met range extender (+500 Wh) voor extra actieradius.  Met een 500 Wh accu kun je op de Eco stand ongeveer tussen de 36-79 km fietsen.

Duurzaamheid

Niet alleen brengen de speed pedelecs een fantastische fietservaring, de fietsen zorgen voor een duurzaamheid op verschillende gebieden van onze samenleving. Sparta noemt de volgende punten:

  • Geen files onderweg
  • Niet meer zoeken naar een parkeerplek
  • Verbrand gemiddeld 160 calorieën per rit
  • Meer dan 7 keer zo goedkoop als de auto
  • Elke 4 km die je fietst bespaart 1 kg CO2-uitstoot
  • Lager verzuim door medewerkers die op de fiets naar het werk komen
  • Risico van hart- en vaatziekten gaat met 11% omlaag
  • Fietsleaseregeling per 1 januari ’20 (7% bijtelling)

Voor meer informatie over de nieuwe d-Burst modellen kan je terecht op de website van Sparta.

 van