SQlab lanceert nieuwe active-technologie

Dankzij de active-zadeltechnologie van SQlab kan het bekken meebewegen met de trapbeweging. Hierdoor worden de tussenwervelschijven en de facetgewrichten ontzien. Met name de mobilisatie van de tussenwervelschijven is duidelijk merkbaar. SQlab brengt vanaf 2023 de volgende generatie van de active-technologie. Met de nieuwe Switch-functie is de active-beweging 2.1 snel en makkelijk in twee standen in te stellen.

De active-technologie maakt het mogelijk dat het bekken – net als bij lopen – op een anatomisch correcte manier kan meebewegen met de trapbeweging van de fietser. Dit vermindert de spanning en druk in de wervelkolom, wat op zijn beurt resulteert in minder vermoeiing en betere prestaties. Daarnaast wordt de kans op klachten in met name het onderste deel van de wervelkolom gereduceerd.

Meer dan de helft van alle fietsers heeft rugklachten

De mensen is uit de evolutie tevoorschijn gekomen als een wezen dat op twee benen loopt. Om dit goed te kunnen doen, is het lichaam voorzien van een geniale vinding: een bekken dat bij iedere stap kantelt, waarbij de wervelkolom automatisch een tegenbeweging maakt. Dit natuurlijke zijdelingse meebewegen van de wervelkolom zou bij fietsen eigenlijk behouden moeten blijven. Dat is de reden dat SQlab in samenwerking met wervelspecialist dr. Knöringer de active-zadel-technologie heeft ontwikkeld.

Vestelbaar – Die nieuwe Switch-functie is snel en eenvoudig in een handomdraai te bedienen.
Rugvriendelijk – Dankzij de active-technologie volgt het zadel de trapbeweging, waardoor het comfort toeneemt, de tussenwervelschijven worden gemobiliseerd en de druk op de zitbotjes afneemt.
Comfortabel – De combinatie van de juiste zadelbreedte, de getrapte zadelvorm en de active-technologie zorgt voor minimale belasting en maximaal comfort.

Klik hier voor meer informatie over active-technologie!


Wil jij op de hoogte blijven van al het nieuws omtrent elektrische fietsen? Houd dan de nieuwspagina van Electrified in de gaten! Benieuwd naar routes, tips & tricks en nog meer leesvoer? Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Electrified E-Bike Magazine en volg ons op Facebook en Instagram!

 van