29-03-2011 - Windsurfen, Nieuws

Start NK Windsurf 9 en 10 april in Almere

Het Yogho!Yogho! NK Windsurf zal op 9 en 10 april starten in Almere. Ook dit jaar is het NK weer een serie  evenementen met een landelijke spreiding. Naast Almere zal het NK Windsurf ook Hoorn, Lauwersoog, Bruinisse (Grevelingendam), Ouddorp (Brouwersdam) en Scheveningen aandoen in de periode van april tot en met oktober dit jaar. In Almere vindt het evenement plaats bij de surfclub in Almere-Haven.

Er wordt gevaren in drie disciplines van de windsurfsport. Formula, met lichte wind wordt er op erg brede boards met lange vinnen een driehoeksbaan gevaren. Slalom, met hardere wind wordt op slankere boards een downwind baan afgelegd. En tot slot Wave, in de branding van Scheveningen maken deelnemers sprongen en doen tricks die door een jury worden beoordeeld. Het Yogho!Yogho! NK Windsurf wordt georganiseerd door Exventure Sports & Events.

Afgelopen jaar was Dennis Littel Nederlands Kampioen in zowel de disciplines Formula als Slalom, en ook dit jaar zal hij weer serieus in de race zijn voor deze titels. Concurrentie valt vooral te verwachten van oud-olympisch windsurfer Casper Bouman, Dirk Doppenberg en Adri Keet. En ook spannend is te zien hoe opkomende jonge talenten Jordy Vonk en Thomas van Zelst uit Almere de winter doorgekomen zijn.

De belangstelling voor het windsurfen neemt weer behoorlijk toe. Na de grote rage een jaar of 25 geleden worden er aan de waterkant nu meer en meer zogenaamde tweede generatiesurfers gesignaleerd: Ouders die vroeger veel gesurfd hebben (her)ontdekken samen met hun kinderen de surfsport. De huidige, lichtere windsurfmaterialen maken leren windsurfen makkelijker dan ooit en verhogen de funfactor enorm. Bij de surfclub in Almere is tijdens het evenement informatie over surflessen te verkrijgen.

 

Voor meer informatie: www.nkwindsurf.nl

 van