24-07-2012 - Surfen, Nieuws

TRAININGSKAMP NEDERLANDSE SURFTOP EN JAMIE STERLING IN DE FRANSE GOLVEN

Vier dagen lang worden tien surftalenten van Nederlandse bodem getraind door professioneel surfer Jamie Sterling tijdens Red Bull Surf Camp. Van 10 tot en met 14 september gaat Red Bull samen met Sterling op zoek naar de beste golven aan de Franse kust in Bretagne. Zeven surfers kunnen een plekje bemachtigen door indruk te maken op de jury tijdens de Expression Session in Scheveningen. Drie Nederlandse topsurfers worden persoonlijk uitgenodigd en hoeven zich niet te kwalificeren. Inschrijven is vanaf nu mogelijk via Surfbenelux.com.

Red Bull Surf Camp is een unieke kans voor surfers om nieuwe technieken onder de knie te krijgen en te leren van een surfer met jarenlange ervaring op topniveau. Samen met Red Bull atleet Jamie Sterling gaan de deelnemers op jacht langs de Franse kust naar de beste surfcondities en de meest onwaarschijnlijke breaks. De deelnemers worden intensief begeleid en krijgen persoonlijke feedback zodat zij zich in vier dagen tijd optimaal kunnen ontwikkelen. Om mee te mogen doen aan Red Bull Surf Camp kan iedere surfer zich kwalificeren tijdens de Expression Session.

De Expression Session, de kwalificatieronde voor Red Bull Surf Camp, vindt plaats bij Hart Beach in Scheveningen. Uiteraard is het van groot belang dat er voldoende golven zijn. Het weer wordt daarom nauwlettend in de gaten gehouden om te bepalen wat het beste moment. Dit is afhankelijk van de verwachte swell en zal alleen doorgaan als de verwachting is dat de golven 1 meter of hoger zijn. Het wachtraam loopt van 1 tot 24 augustus. Drie dagen van tevoren wordt besloten wanneer de Expression Session plaats vindt. De deelnemers krijgen twintig minuten de tijd om hun beste beentje voor te zetten en met hun skills de jury te overtuigen.

Er worden drie mannen, twee vrouwen en twee junioren geselecteerd voor Red Bull Surf Camp.

Jamie Sterling is een getalenteerde surfer die is geboren aan de noordkust van Oahu, Hawaii. Daardoor is hij al heel zijn leven omringd door de energie van grote golven. Jamie heeft zijn skills ontwikkeld in extreme condities, waardoor hij een veelzijdig surfer is geworden die al veel prestigieuze prijzen op zijn naam heeft staan. Op zijn 17e overleefde hij een ‘two-wave hold down’ (twee gigantische golven die op iemand neerkomen en hem onder water houden). Dit weerhield hem er niet van om nog verder te gaan, aldus Sterling: “Die golf liet me weten wat ik aan kon.” In 2011 werd Sterling Big Wave World Tour Champion. Door zijn jarenlange ervaring kan surfend Nederland nog veel van hem leren en worden tijdens Red Bull Surf Camp de kwaliteiten van de tien Nederlandse surfers naar een hoger niveau getild.

Voor meer informatie kijk op http://www.redbull.nl/ en www.surfbenelux.com 

 van