08-02-2024 - Nieuws, Wielrenblad

Trek Benelux en Triatleet Maya Kingma samen onderweg naar Parijs

Trek Benelux helpt Olympisch Triatleet Maya Kingma haar droom te verwezenlijken. Met een elfde plaats tijdens de Spelen in Tokyo en de winst in de WTCS Leeds (GB) in 2021 lonkt het eremetaal van de Olympische Spelen in Parijs. Trek gaat Maya voor de komende twee jaar voorzien van een racefiets, gravelbike en een e-bike voor woon-werk om optimaal te kunnen racen, trainen en herstellen.    

MADONE SLR
Voor haar triatlonwedstrijden beschikt Maya nu over een Trek Madone SLR 9 eTap. Deze zeer aerodynamische racefiets is het vlaggenschip van het, van origine Amerikaanse, fietsenmerk Trek. Dat Maya voor deze fiets heeft gekozen is niet zo vreemd. Ex-wereldkampioen bij de professionals op de weg, Mads Pedersen, wint nog altijd zijn koersen op het hoogste niveau met dit model.

“Ik ben superblij met de samenwerking die Trek mij biedt op de lange termijn, waarbij de focus nu eerst op de Spelen in Parijs ligt. Volgend jaar wil ik me ook gaan richten op de 70.3 wedstrijden, daar heb ik dan weer ander materiaal voor nodig. Gaaf om daarvoor ook met het topmateriaal van Trek te kunnen rijden. ”

Voor de fietstrainingen kan Maya beschikken over een Trek Checkpoint SLR 9 gravelfiets. De FX+ 2, Trek’s lichtgewicht en sportieve e-bike, zorgt voor een actief herstel en ontspannen rit van en naar het zwembad.

Voor meer informatie over Trek Madone SLR 9 eTap, bezoek de website van Trek.

 van