21-12-2017 - Nieuws, Wielrenblad

Verken het nieuwe parcours van WK Cyclo-Cross op Cauberg

Ben je ook zo benieuwd naar het nieuwe parcours van de UCI WK cyclo-cross in Valkenburg? Shimano ging samen met oud-wereldkampioen Richard Groenendaal als allereerste naar de Cauberg om te zien wat de crossers op 3 en 4 februari 2018 voor de wielen geschoven krijgen. Check hieronder deze coole video voor het resultaat van de verkenning. 

Groenendaal: “Het is heel afwisselend, het is ruim. Na de start krijg je gelijk een mooi pad in het bos. Op en af, het is vrij technisch. Daarna weer een stuk waar iedereen kan herstellen.” De oud-wereldkampioen, tegenwoordig werkzaam voor Shimano Europe, denkt dat de meeste crossers in hun strijd om de regenboogtrui zullen kiezen voor modderbanden. “Die heb je zeker nodig voor de stukken bergop, maar ook voor de schuine kanten.”

Als favorieten noemt Groenendaal bij de mannen Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Lars van der Haar, bij de vrouwen Marianne Vos, Pauline Ferrand-Prévot en Sanne Cant. “Bij de dames kun je namen blijven noemen die in aanmerking komen voor het podium.” 

Kom je ook naar de UCI wereldkampioenschappen cyclo-cross op 3 en 4 februari? Breng dan zeker een bezoek aan de Shimano-truck voor een praatje, goodies, ‘meet and greets’ met bekende (ex-)renners en je kan er met je vrienden op de foto in de photobooth. Je kan er ook de nieuwe DURA-ACE R9100 en ULTEGRA R8000 testen. Tickets voor het WK zijn trouwens te koop via deze website. De redactie van Wielrenblad duimt alvast voor een topprestatie van Mathieu!

 van