27-02-2012 - Surfen, Nieuws

Wie is Remi Petersen?

Hij bleek de troef van Team Holland tijdens de O’Neill Philips Face 2 Face en won de Protest NK Tour 2011. Maar wie is Remi Petersen, en hoe Nederlands is hij eigenlijk?

Naam: Remi Petersen
Geboorte datum: 10-12-1992
Vader: Deens
Moeder: Nederlands
Nationaliteit: Nederlandse
Geboorteplaats: Amsterdam
Talen: Nederlands, Zuid-Afrikaans, Engels, Deens
Opgegroeid in: Tot mijn zesde heb ik in Zandvoort gewoond.
Daarna zijn we naar J-Bay, Zuid-Afrika verhuisd. Mijn eerste surfsessies waren in de Noordzee.
Surft sinds: Vanaf mijn tweede heeft mijn vader me op een surfboard gezet.
Sponsors: usualsuspects.nl, Dreamland Jbay beachfront accomodation, Geraghty surfboards, Rhythm clothing. Favoriete break: Supertubes (J-Bay) in de achtertuin van Dreamland Jbay beachplace die door mijn familie gerund wordt., Bingin, Scheveningen
Beste resultaat: 1ste in the 2011 O’Neill Face2Face, 1e Protest NK Tour 2011, 2de in Xcel 2010 JBay Supertubes showdown en meerdere 1e plaatsen in locale Zuid-Afrikaanse wedstrijden

Je bent alweer een tijdje in Nederland. Wat bracht je hier? Ik kwam terug naar Nederland om in contact te komen met de Nederlandse surfers en om mee te doen aan de lokale wedstrijden. Door mijn Nederlandse roots wil ik graag tijd in Nederland door brengen en voor Nederland surfen . Verder is Nederland een goede thuisbasis voor de Europese junior en STAR wedstrijden waarin ik dit jaar heb deelgenomen en die ik in 2012 ook weer ga doen. Wat vind je van de Nederlandse golven? Super fun, veel beter dan ik me kan herinneren van toen ik klein was. Elke keer dat ik hier ben, heb ik golven gekregen waar ik een paar lekkere turns en airs op kan maken. Wat vind je van het niveau van de Hollandse boys? Ik had niet verwacht dat in Nederland zo goed gesurft wordt. Dit voorjaar heb ik Yannick de Jager ontmoet in Bali en ik heb deze zomer gesurft met Kaspar Hamminga, Pascal van der Mast en Jelle de Roode die ook goed bezig zijn. Verder heb ik nog zat andere surfers gezien die echt lekker gaan. Wat zijn je plannen voor de aankomende tijd? De competities hier afmaken en dan trainen in Zuid-Afrika voor het volgende seizoen. Gaan we je nog vaker in Nederland zien? Jazeker! Ik kom volgend jaar terug om hier meer tijd door te brengen en wedstrijden te surfen. Ik wil dan ook graag mijn sponsors bedanken, en dan met name usualsusprects.nl, zonder wie het onmogelijk zou zijn in Europa aan wedstrijden deel te nemen. Ik kijk uit naar 2012!

 van