20-11-2014 - Windsurfen, Nieuws

Zepers Stijlgids

Paul Zeper

Paul Zeper (1990) is fotograaf, designer,
freestyler en kampeerder. Hij houdt van
gruwelijke combinaties die eigenlijk (nog)
niet kunnen en droeg zijn blouse al
Batman-style in 2011.

 

 

 

 

Windsurfers zijn over het algemeen niet de meest stijlvolle vogels. De zuurverdiende centen worden eerst uitgegeven aan een nieuwe boardje of superlichte carbonmast, de garderobe aanvullen met wat hippe shizzle gebeurt pas als ook dat nieuwe dyneema touwtje en die thermoform 3D trapeze met quick release spreader in de tas zijn. Leuk en aardig, dat functionele koopgedrag, maar dat wil nog niet zeggen dat je erbij hoeft te lopen als een tien jaar oude rapvideo! Baggy jeans, hoodie, enorme skateschoenen en geen Bentley of fles Christal in zicht. Nu weten we: de wereld van de mode is een mijnenveld. Heb je net dat ene camouflage shirt weten te bemachtigen, is all-over floral ineens het nieuwe camou. Loop je trots als een pauw rond in je gloednieuwe skinny jeans inclusief omgeslagen broekspijpen, moet ie weer groen, geel of paars zijn. Gelukkig is hier bomexpert Paul Zeper met wat stijladvies voor de windsurfwereld.

Zepers stijlgids

Zepers Summer Essentials

Vanaf linksboven, met de klok mee. Runners. Gouden retro horloge. Bonte sokken. Subtiele all-over print tanktop. Chino met all-over duck print. Witte sneaker. T-shirt met grote print. Blouse met allover dierenprint. Nike Stefan Janoski. G-Shock Classic.

Pants De overzeese baggy skaterlook (nog zeer populair bij Amerikanen en Italiaanse toeristen) kan echt niet meer. De jeans van tegenwoordig zijn boven low waist en van onderen tapered. Vergeet je pijpen niet op te rollen. Dit mag ook bij de mouwen van je shirt. Gewoon lekker twee keer. Bij je broek misschien zelfs drie keer! Shirts Floral thema’s en Hawaii printen. Sowieso all-over, patronen en zelfs gebatikte shirts. Soms is het bijna zo dat hoe lelijker, hoe gaver. Ik begrijp: dit zijn moeilijke dingetjes, en ik verwacht ook niet gelijk dat de normale persoon (lees: slalommers) dit gaan dragen, maar het is wel de shit. Let op: verwar de floral niet met de camou, dit is eigenlijk alweer uit. Tip: Een blouse draag je met het bovenste knoopje dicht. Of (maar dat is voor de echte avant garde) met alléén het bovenste knoopje dicht, de zogenaamde Batman.

Shorts De shorts (zowel boardies als walkshorts) zijn kort en komen tot boven de knie, maar worden wel laag gedragen. De echt korte shorts (vaak gedragen door smooth Dolce & Gabbana-Italianen) kunnen niet. Tenzij je een smooth Dolce & Gabbana-Italiaan bent.

Shoes Runnertjes is wat je moet dragen deze zomer. We praten dan over de zogenaamde fashion runners, niet echte hardloopschoenen. Als je liever skateschoenen draagt, hou dan deze simpele regels in acht: te hoog kan niet, evenals te dunne zolen voor mannen. Vrouwen = dunne zool, mannen = dik = stoer. Let op: oversized dikke skateschoenen kunnen allang niet meer.

Zepers Stijlgids

Watches Classic Casio (goud en zilver) of G-Shock. Let op: bij de G-Shocks liever de kleinere modellen en alleen de doffe kleuren, niet te fel!

Glasses Ronde brillenglaasjes gaan nog eens heel groot worden. Hint: nu dus.

Backpacks Basic modellen, hoog gedragen. Niet zo’n uitgezakte rugzak op je kont dus; stay classy Holland!

Caps & beanies 5 panel, snap back, geen fitted caps! De bucket hat is ook aan een revival bezig. Waar je hem draagt? Overal! Beanies zijn ook nog steeds goed, draag basic modellen, met omgevouwen rand. Socks Hoog en wack, dat zijn de codewoorden op sokgebied. Een kleurtje, een patroontje… leef je uit. Een sok mag best wat geld kosten jongens!

Flip flops draag je op het strand of als je extreem lui bent. Crocs draag je nooit.

Facial hair Zoals Eva Jineks moeder ooit zei: ‘If you have it, flaunt it.’

Boxershorts In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is het dus echt van nul belang om een merkboxershort te hebben. Laat vooral geen merk zien, dat is pauper. Scheelt ook geld.

Colours In 2013 gebruik je niet teveel kleur. Veel zwart en wit, en all-over wit gaat hem zeker worden (met een licht onderscheid tussen zodat het er niet uitziet alsof je de catsuit van je vriendin uit de kast hebt getrokken). Als je voor een harde kleur gaat, houd het op dan op één kledingstuk daarvan.

Combos De kunst is te combineren zonder te matchen. Geen groene schoenen en een groene riem, dat is teveel van het goede. Hou het simpel, liefst zwart en/of wit met eventueel een accent. Uit den boze: een gekke schoen en dan ook nog een fl oral all-over shirt. FOUT!

* Wat vandaag cool is, kan morgen weer uit zijn. Draag je outfit met overtuiging en je zet zomaar de nieuwe standaard. Adidas slippers met witte sportsokken? Kan echt niet, maar is daardoor ook weer heel cool. Overtuigingskracht is waar het om gaat. Toch niet zeker of jij het nieuwe stijlicoon bent? Mail ons op motion@soulonline.nl o.v.v. Zepers Stijlgids en misschien komt jouw vraag de volgende keer aan bod.

Dit is een artikel uit Motion #4 2013. De gehele uitgave is beschikbaar in onze webshop.

Wordt abonnee en mis niks!

 van