21-09-2012 - Skiën, Nieuws

2013 K2 Kung Fujas

De K2 Kung Fujas gaat al heel wat jaren mee en zorgt ook dit jaar weer voor vrolijke gezichten aan het einde van een afdaling. Niels: “Door dit type ski zie ik het terrein als een park en ga ik jibben. Eindelijk een ski onder m’n voeten waar ik als freestylefanaat echt alles mee kan doen.”

[youtube id=”UKhuM6x6d8c”]

De rocker maakt dat hij makkelijk stuurt en bij een hobbeltje niet terug stuitert maar gewoon doorgaat. Dit kan hem wat zacht aan doen voelen. Het montagepunt van de binding maakt bij deze ski verschil in de eigenschappen. Wie meer op freestyle gericht is zal hem rond de -1.5cm achter het midden monteren, de traditionele skiër die niet zo nodig achteruit hoeft zal rond -4 à -5cm zijn plek vinden. Door de mogelijkheid om skins te monteren ook een perfecte ski om mee te gaan toeren.

Voor wie: de Kung Fujas is een perfecte ski voor de (lichtere) traditionele skiër die wat breder durft te gaan onder de voet en één ski wil die ‘breedte georiënteerd’ is. Om te kunnen gaan spelen, de piste over te scheuren en dat stukje terrein te pakken.

Maten:

169cm-189cm
179cm / 133-102-127mm / 19m

Prijs: € 579,95 excl.

 van