18-11-2014 - Windsurfen, Nieuws

500-km downwinder in Brazilië

Een groep windsurfers geleid door Guy Cribb hebben een zeil marathon van 500 kilometer, tussen Fortaleza en Jericoacoara in Brazilië, succesvol afgerond.

Het downwind avontuur genaamd “W.IN.D. (Windsurfing INtution Downwinder) 500 Brazilië 2014”, is voorbij. De dertien windsurfers wisten de stekels, stootwinden, ondiepe wateren, shore breaks en Atlantische golven te overleven.

De “long-distance” master wist dat het niet makkelijk zou worden, zeker wanneer er meer dan 20 knopen wind staat. Daarbij kwam dat hij ook nog eens 12 windsurfers bij elkaar moest houden, in deze barre omstandigheden. Een moeilijke taak met veel verantwoording.

Het team had een strikt schema: het vroege opstaan, kiezen van de uitrusting, korte herstel momenten en erg weinig checkpoints.

Op de voorlaatste dag stonden de windsurfers voor de grootste uitdaging van het hele avontuur. Er moest 50-60 kilometer gevaren worden zonder hulp. Mocht er iets fout gaan dan konden zij er op rekenen een nachtje door te brengen op het strand, zonder telefonische dekking.

Na vijf dagen varen was het strand van Jericoacoara inzicht. Missie volbracht!

[youtube id=”yrxCuahDva4″]

 van