21-09-2022 - Windsurfen, Nieuws, Leesvoer

Duotone Super_Star HD 2023 – Wave x Freestyle

Duotone Super_Star HD 2023: dankzij de licht uitgevoerde constructie presenteert het legendarische, extreem scherpe en responsieve golfzeil met de meest directe power on/off schakelaar zich nog lichter, beter en met een ongelooflijk breed toepassingsgebied. het werkt zowel met single-fin als multi-fin wave boards en zelfs in freewave springomstandigheden.

Duotone Super_Star HD 2023

Met 4 zeillatten en een volledige XPly constructie is de nieuwe Duotone Super_Star HD 2023 klaar voor ambitieuze wave riders. Echter, zijn voorwaartse draft positie garandeert een zeer sterk prestatiespectrum en een extreem breed toepassingsgebied, van klassiek golfrijden tot freewave bump & jump. De Duotone Super_Star HD 2023 kan gemakkelijk de balans vinden tussen een perfecte dag met klassieke down the line condities en sessies in vlagerige, soms underpowered onshore condities. Vooral de kleinere maten (4.2 en kleiner) zijn uitgebreid geoptimaliseerd voor maximale controle tijdens het springen en down the line rijden.

De uitstekende prestaties worden vooral bepaald door de meer voorwaartse en iets hogere draft positie. Dat geeft de Duotone Super_Star HD 2023 zijn individuele karakter, waarvan de rij- en rijeigenschappen onmiddellijk vertrouwd aanvoelen. Je hebt geen tijd nodig om eraan te wennen en kunt meteen aan de slag. Het zeil voelt constant licht en evenwichtig aan in je handen, maar reageert zeer direct en spontaan – ook wat betreft power on/off. Rijders die de voorkeur geven aan tri vin boards, die graag radicale cutbacks doen in een minimale ruimte en die het board ook graag sturen met hun achterste voet zullen de Duotone Super_Star HD 2023 geweldig vinden! Het kan speels worden neergelegd in de bottom turn en de voortstuwing op “off” gezet, sensatie met nauwelijks merkbare latrotatie en genereert genoeg voortstuwing om de snelheid hoog te houden, zelfs bij aanlandige wind om de volgende golf aan te vallen. Omdat het zeil meer lift genereert in het bovenste gedeelte, wordt het board opgetild waardoor de low-end power verbetert.

Dit alles werkt nog beter en gemakkelijker nu de Duotone Super_Star HD 2023 op dieet is gezet en een afslankende make-over heeft ondergaan met de LIGHT DONE RIGHT CONSTRUCTIE. Dit wordt bereikt door een geoptimaliseerde paneel lay-out, versterkingspatches met een hoge sterkte high-modulus “Made in Germany” vezel en een nieuw masthoes ontwerp, dat, afhankelijk van de zeilmaat, resulteert in een 200 tot 300 g lager gewicht! In tegenstelling tot andere merken is de filmdikte van het middenpaneel niet verminderd, zodat de bekende duurzaamheid van de Duotone Super_Star HD 2023 er niet onder lijdt! Integendeel: Het hele zeil is nu gemaakt van X-Ply, wat mogelijke beschadigingen na een wasbeurt minimaliseert en tegelijkertijd het zeil een iets elastischer gedrag geeft.

Duotone Super_Star HD 2023

Prestaties, dynamiek en rijgevoel profiteren van het gewijzigde ontwerp van de mastmouw, die geen naad meer heeft aan de voorrand (ONE PIECE SLEEVE). Dit maakt een millimeter nauwkeurige afstemming en een verfijnde vorm mogelijk, wat resulteert in een gevoeligere, harmonieuzere reflex. Samen met een iets lagere spanning van de zeilfolie genereert het zeil een zachtere vermogensafgifte. Dit maakt het stabieler om te zeilen en zeer evenwichtig in de handen.

De Duotone Super_Star HD 2023 scoort met de overtuigende combinatie van prestaties, handling en controle, on/off en het nodige vermogen om in alle omstandigheden maximaal plezier te hebben.


Belangrijkste kenmerken van de Duotone Super_Star HD 2023

  • LIGHT DONE RIGHT CONSTRUCTION: Gewichtsvermindering van een duidelijk merkbare 200 tot 300 g met behoud van de bekende duurzaamheid en levensduur!
  • VTS TAIL outhaul specs: elk zeil heeft individueel gedefinieerde indicaties voor de juiste outhaul verlenging.
  • ONE PIECE SLEEVE: geen naad meer aan de voorrand voor millimeter nauwkeurige tuning.
  • XPLY PLUS (100/150 micron): Het laminaat met de laagste rek en de beste UV- en lekbestendigheid op de markt.
  • RADIAL LOAD SWOOSH bij de schoothoek verbetert de stabiliteit en vergroot zo het windbereik.
  • Vrijwel onbreekbare EPOXY BATTENS
  • iROCKET 2.0: In de fabriek gekalibreerde individuele zeillatenspanningen met behulp van een momentsleutel
  • SUPER-LIGHT BUMPER: de lichtste beschermer op de markt, met geïntegreerde trimindicator

Klik hier meer informatie over de Duotone Super_Star HD 2023.

Voor meer Windsurf nieuws, windsurfen, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu Windsurf magazine en word abonnee van Motion en volg onop Facebook en Instagram!

 van