BBB Dune MIPS 2020 review: Multifunctioneel?

Waar kijken we naar? 

De BBB Dune MIPS is een alles-in-een helm voor zowel de racefiets als mountainbike. 

Waarom is dit tof? 

Veel mountainbikers schuwen een ritje op de weg niet, we kennen er zelfs velen met een speciale wegfiets. Je kent ze wel, met van die dunne gladde bandjes en zo’n gek stuur. De meeste MTB-helmen vandaag de dag worden voorzien van een zonneklep, welke op hogere snelheid storend is. BBB heeft met de BBB Dune MIPS een helm gemaakt waarbij je, tada, deze zonneklep kunt verwijderen… en weer kunt monteren. Zo kan je MTB-helm dienstdoen als racefietshelm en vise versa.  

Wat vonden wij van de BBB Dune MIPS 2020? 

Het ontwerp is een middenweg tussen een MTB- en racefietshelm, zowel met als zonder klep. Dit maakt het tot een vrij neutraal model qua looks. Het binnenframe is mooi passend te maken middels de knop aan de achterkant. Ook is deze Dune-helm voorzien van het MIPS-systeem, wat rotatiekrachten bij een val absorbeert. Er zitten veertien ventilatiegaten in, welke een prima verkoeling leveren. De klep monteren is zo gebeurd en werkt zonder zichtbare gaten. Dus mooi afgewerkt. De klep is niet verstelbaar en blijft goed zitten. 

Voor wie is het? 

De BBB Dune MIPS is voor iedereen die ook graag op de racefiets mag rijden en geen schuur vol helmen wenst. 

€ 79,95 

bbbcycling.com 


De nieuwste uitgave van UP/DOWN mountainbike magazine kun je bestellen in de Soul Webshop en losse exemplaren zijn ook weer verkrijgbaar in de betere boekhandels. Binnenkort is Up/Down #3 2020 ook beschikbaar in de Soul Kiosk App. Wil je voortaan geen nummer van je favoriete magazine meer missen? Word dan gewoon lekker abonnee van Up/Down, ontvang alle nummers als eerste in je brievenbus en profiteer van alle voordelen voor onze trouwe abonnees. Dan houd je bovendien ook meer tijd over voor je volgende tocht!

 van